Providna staklena platforma iznad litice u Kini – hit atrakcija

Jedna od najnovijih turističkih atrakcija u Kini je ni manje ni više nego prostrana staklena platforma sa providnim dnom, koja stoji visoko iznad litice, a koju Kinezi očigledno obožavaju. Ova staklena platforma se sastoji od prilaznog staklenog puta i kružne providne platforme iznad litice, koja je postavljena na visini od oko 400m iznad provalije. Deluje zanimljivo zar ne?

Staklena providna terasa, ili bolje rečeno platforma se nalazi na najvišoj tački iznad Shilin klisure u Kini, a nedaleko od Pekinga je otvorena za turiste i posete od maja 2016. godine, od kog trenutka se ogroman broj turista sjurio upravo tamo, da se malo uplaši, divi pogledu, ili čak uživa ako su dovoljno hrabri za ovakvu adrenalinsku vožnju.

Nismo sigurni da li bismo ovakvu atrakciju smatrali karkterističnom za turiste koji obožavaju adrenalinski naboj i posete prirodi, ili pod turizam straha, ali pored turista iz Kine, turisti širom sveta su pohrlili ka ovoj neuobičajenoj staklenoj terasi samo da bi se barem na kratko uplašili.

Stvar deluje interesantno, a Kinezi očigledno posebno uživaju u zastrašujućim visinama i pogledima od kojih zastaje dah, pošto je ova platforma samo jedna od nekoliko nedavno izgrađenih i otvorenih za turiste i njihova iskustva. Jedna od poslednjih jeste i platforma za šetanje na jednoj od najviših zgrada u Kini – Yunding zgradi.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.