Putovanja produžavaju (seksualni) život

Putovanja nas gotovo uvek asociraju na odmor i relaksaciju. Putovanja inspirišu i podsećaju nas da imamo pravo na pauzu. Tokom putovanja srećemo nove ljude, upoznajemo nove kulture  i učimo nove stvari. A prema poslednjem istraživanju iz Ujedinjenog Kraljevstva, putovanja mogu da poboljšaju i opšte zdravlje, ali i da učine da se osećate mlađe i da povećaju želju za seksom.

Naime, pomenuto istraživanje je ispitalo preko 30 miliona turista koji su putovali tokom 2015. godine a pitanja su obično bila usmerena na to kako su se putnici osećali tokom i nakon putovanja u različitim situacijama i zbog čega. Upravo tako se došlo do rezultata da je čak 81 % ispitanika odgovorilo da su se osećali znatno bolje nakon putovanja. Ovo u suštini nije nikakvo iznenađenje kada se zna da je želja za odmorom glavni razlog zbog kog mnogi putuju. Odmor sam po sebi, bilo da je u pitanju kraće putovanje ili unapred detaljno isplanirano dugo putovanje na daleke destinacije, uvek u sebi ima notu želje za relaksacijom i zadovoljstvom. To je razlog zašto putujemo.

Međutim, ono što je znatno interesantnije od toga, jeste da je isto ovo istraživanje utvrdilo da odlazak na odmor može učiniti da se osećate mlađe, samopouzdanije i da je svako putovanje potencijalno prilika za više seksa. Logično je da kada imate više slobodnog vremena bez ikakve potrebe da razmišljate o poslu ili nekim stvarima zbog kojih osećate tenziju, stres nestaje i osećate se opuštenije. Od starta Vas taj raspoloženiji stav otvara ka novim mogućnostima i stavlja u seksi raspoloženje. Iako se ovi rezultati potvrđuju za sve vrste putovanja, seks turizam je kategorija za sebe kada su putovanja u pitanju.

Više od milion ljudi je odgovorilo da im putovanja povećavaju želju za seksom, što je logično kada znate da dok ste na putovanju zapravo i možete odreagovati na te nagone, bez svakodnevnih prepreka, obaveza i rokova.

Takođe putovanja obično uključuju i više kretanja, zanimljive aktivnosti u prirodi pogotovo ako su u pitanju avanturistička putovanja a samim tim i veću brigu o svom telu, u kompletu dajući rezultat – zadovoljstvo sobom.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 20.05.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.