Rasklopivi kanu za put koji se pretvara u torbu?

Zaljubljenici u veslanje ili bolje rečeno kanuing obično traže svoje destinacije za putovanje prema tome da li će imati priliku da se otisnu na reku ili more i malo se osame u kanuu. Ukoliko ne postoje klubovi koji bi im to omogućili, ili prosto nemaju automobil kojim bi prevezli svoj kanu, stiglo je novo rešenje! Potpuno nepropusan rasklopivi kanu koji se jednostavno sklapa u „kutiju“ ili bolje rečeno torbu na točkiće.

Da, upravo to omogućuje ovaj neverovatni kanu koji doduše ima i dosta jaku cenu. Da biste mogli svoj lični rasklopivi kanu da vučete na točkiće poput kofera, do svoje omiljene destinacije za letovanje, potrebno je da izdvojite oko 1200 evra, koliko košta rasklopivi kanu.

Cena nije mala, ali pretpostavljamo da će zaljubljenici u veslanje i kanuing biti oduševljeni. Ovaj fenomenalni kanu je dugačak skoro 2 m, a osmislili su ga Belgijanci kroz Kickstarter kampanju, za koju su do sada prikupili već više od 130.000 evra.

Mnogi koji su isprobali prototip rasklopivog kanua kažu da je potpuno siguran i jednostavan za korišćenje, dok izumitelji kažu da su koristili posebne materijale sa elastičnim i nepropusnim vlaknima kako bi bilo moguće da kanu rasklapate i sklapate po potrebi.

Ovo je samo jedan od izuma o kojima je PutujSigurno pisao, kao što je recimo bio lebdeći šator za kampovanje, ili pak sa druge strane naprava za udobno spavanje u putu. Bilo kako bilo, pišite nam ako ikada budete imali iskustva sa ovim kanuom, ili u krajnjem slučaju ako ste i sami zaljubljenik u kanuing, pa ste možda imali neku interesantnu priču da podelite sa nama.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.