Regata na Drini 2016. – U susret rečnoj idili

U slučaju da su vam dosadile konstantne promene vremenskih uslova po Srbiji, a najviše u većim gradovima poput Beograda, Niša i Novog Sada, postoji alternativa. Za 16 dana se održava 23. Drinska regata, i traje do 24. jula. Izborite se sa vrućinom kupanjem u reci čija je temperatura trenutno neverovatnih 14 stepeni Celzijusa. Čak i u slučaju da se vreme pogorša i da padne kiša, već ćete biti mokri, pa vam i neće biti neka razlika da li kiša pada ili ne.

U ta četiri dana ćete, između ostalog, imati priliku da probate neke od najboljih ribljih čorbi na teritoriji Srbije u mestu Perućac, jednoj od najboljih gastronomskih manifestacija u Srbiji. Takođe ćete moći da prisustvujete kvalifikacijama za 56. sabor trubača u Guči i čak posvedočite nekim od najneustrašivijih ljudi koji će se takmičiti u skakanju sa mosta visine 10 metara u Rači. 

Pored svega navedenog, nastupaće mnoštvo predgrupa svako veče, kako bi vas opustile, naterale da zaboravite na potencijalnu vrućinu i kako bi vas spremile za izvođače poput Željka Joksimovića i Saše Matića. I sve to u okolini Bajine Bašte.

A poslednje veče vas čeka rok-rep fiesta. Bajaga, S.A.R.S. i niko drugi no najvećih rep guru sa ovih prostora, Marčelo

Ako niste preterano veliki ljubitelji gužvi i rashlađivanja u vodi, ta četiri dana će u Bajinoj Bašti na glavnom trgu biti organizovan sajam suvenira, meda i rakija.

Autor: Uros Milovanovic | Objavljeno: 11.01.2018. | Modifikovano: 08.03.2019.