Renoviranje Kuće Ane Frank u Amsterdamu će trajati čak 2 godine

Ako postoji neka atrakcija u Amsterdamu koja je „must see“ za mnoge, onda bi to pored brojnih muzeja definitivno bio Muzej Ane Frank tzv. Kuća Ane Frank. Upravo je najavljeno da će se kuća renovirati u više etapa tokom naredne dve godine. Evo da li ćete moći da posetite muzej Ane Frank ako u nekom trenutku pođete u Amsterdam tokom naredne dve godine.

Muzej Ane Frank se proširuje

Pored toga što će proći kroz veći broj rekonstrukcija, Kuća Ane Frank će biti proširena. Ovaj sjajni muzej godišnje poseti više od 1,3 miliona ljudi. Razlog je neverovatna priča o devojčici Ani Frank koja je na tavanu ove kuće provela dve godine svog detinjstva, skrivajući se od nacista tokom Drugog svetskog rata. Ipak, da bi u ovom muzeju i priči koju nosi i dalje mogli da se divimo, potrebno je renoviranje.

Direktor ovog muzeja kaže da renoviranje muzeja neće „uticati“ na autentični izgled kuće i njenu atraktivnost. Renoviranjem će se olakšati pristup i doživljaj muzeja za ogroman broj posetilaca koji ga poseti tokom jedne godine.

Više prostora za velike i učeničke ture

Kako Muzej Ane Frank najčešće obilaze veće grupe turista odjednom, činjenica je da u kući može biti skučeno. Zato se proširuje ulaz i glavni hol, a uvešće se i informativni ekrani koji bi trebalo da podignu svest o istoriji i značaju događaja koji su se u ovoj kući, kao i u celom Amsterdamu, odigrali tokom Drugog svetskog rata.

Direktor muzeja smatra da će se ovim renoviranjem produbiti istorijska, religijska i kulturološka konotacija događaja za mlade posetioce iz drugih zemalja širom sveta.

Renoviranje neće uticati na obilazak muzeja

Direktor muzeja najavljuje da će muzej ostati otvoren sve vreme tokom dvogodišnjeg renoviranja i da neće biti problema sa obilaskom, ali da će rekonstrukcija tokom poseta biti primetna.

Ipak ako vas interesuje druga strana Amsterdama i razlog zbog kog je poznat kao najslobodniji grad Evrope, onda pročitajte sledeći vodič kroz Amsterdam.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.