Restival – festival odmora u pustinji bez Interneta i buke

Festivali se obično povezuju sa bučnom muzikom i basovima koji pomeraju svaki deo Vašeg tela, velikom gužvom i mnoštvom isprosipanog piva svugde po publici. U inat takvom trendu odmora na kom se više umorite, organizatori su došli na ideju o festivalu koji je u potpunosti drugačiji. Restival je festival odmaranja, potpune relaksacije bez glasne muzike, gužve ali i nezdravih obroka i pića. Restival se organizuje na dve fantastične lokacije – u Arizoni (SAD) i u pustinji Sahara. Svi su pozvani pa i lokalna plemena i nomadi!

Koncept Restival u svom imenu jasno govori šta je ideja, pošto na engleskom jeziku reč „rest“ znači „odmor“. Interesantna igra reči, a još interesantnija ideja koja ima za cilj potpuno isključenje od Interneta, mobilnih telefona, tehnologije, brzog gradskog života i svega ostalog što Vas svakodnevno sve više stresira znači odlazak u prirodu i organizovane kampove gde ćete sve te stvari ostaviti kod kuće. Iskustva sa putovanja ovog tipa su potpuno drugačija od onoga na šta ste navikli.

Restival čak ne poseduje ni pivo (alkohol) ali ni nezdravu brzu hranu, pošto je pored isključenja od tehnologije ideja i potpuna detoksikacija organizma.Ovo je jedini anti-wifi festival na svetu, gde je ideja obično upravo to, na što više mesta i društvenih mreža predstaviti odličan provod i time privući sve ostale ljude. Iako mislite da Vam je potreban odmor od Interneta i online statusa, pripremite se da je u pitanju potpuno drugačije iskustvo, pošto se nalazite daleko u prirodi gde stvari ne moraju biti baš predvidive.

Cene su poveće i nisu za svačiji džep. Petodnevna luksuzna ulzanica košta od 1700 evra naviše, a podrazumeva pravi, lepo sređeni krevet u šatorima, svežu vodu i standardan WC. Naravno, znajte da tehnologija nije zabranjena ali ideja odlaska u prirodu bez glasne muzike, gde ćete eventualno moći da čujete onaj prepoznatljivi „ooom“ zvuk tokom meditacije i časova joge, će sigurno uticati na Vas da joj se potpuno prepustite, a Instagram fotke i feed Vam neće biti ni na kraj pameti.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.