Rezervacija hotela telefonom je najjeftiniji način rezervacije

Rezervacija hotela telefonskim pozivom, direktno od hotela je definitivno najjeftinija varijanta za rezervaciju smeštaja u hotelu, posebno naspram e-bookinga. Poslednje informacije govore da se za rezervaciju soba direktno od hotela može uštedeti više od 25% cene hotelskog smeštaja koje nude online e-booking metode.

Osim što su cene za rezervisanje soba direktno od hotela jeftinije, onlajn buking servisi obični naplaćuju oko 15% provizije za rezervacije, te je u potpunosti jasno zbog čega je jeftinija rezervacija drugim metodama. Još jedan od razloga zbog kog je pogodno i poželjno rezervisati smeštaj direktno u hotelu tj. njihovom metodom rezervisanja, telefonom ili online, jesu brojni loyalti programi tj. na srpskom rečeno programi poverenja koji redovnim gostima hotela pružaju specijalne popuste na smeštaj.

Činjenica je da online booking servisi forsiraju znatno više cene od realne vrednosti smeštaja koji rezervišete iako se vode parolom da su u pitanju najjeftinije cene soba i apartmana. Ipak, svaki od tih booking metoda ima svoju svrhu. Hoteli koji nisu dugo na tržištu i nisu uspeli do sada da razviju prepoznatljivost i stalne goste ili barem dobru preporuku kroz iskustva putnika, koji su putovali i boravili u njima, svetski poznati booking servisi su najlakši metod za brzo pronalaženje smeštaja, ali očigledno ipak ne baš najjeftiniji.

Ukoliko odlazite u mesto gde dobro poznajete ponudu hotela, nemojte biti lenji, pronađite kontakt telefon samog hotela i proverite koliko biste novca uštedeli ako rezervišete hotelski smeštaj direktno. Ovo će biti posebno pogodno kada su pitanu poznati a neobični hoteli, za koje su putnici čuli iako nisu možda imali priliku da ih posete lično.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 22.05.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.