Rizici putovanja u 2016. godini

Iza nas ostaje turbulentna 2015. godina što se tiče sigurnosti u svetu. Ceo svet je uzdrman terorističkim napadima, pa se postavlja i ovo pitanje: da li će putovanje u inostranstvo u 2016. godini biti sigurno?

Odgovor na ovo pitanje trenutno nemamo, ali možemo pomenuti koje su to najveće opasnosti koje postoje za putnike.

Kada su u pitanju političke nestabilnosti, treba pomenuti nepromenjenu krizu na Bliskom istoku, nestabilnost u Kini i Rusiji i migrantsku krizu u Evropi. Ogroman priliv ljudi sa drugih kontinenata sa sobom nosi i mogućnost nedovoljnog broja vakcina, a Evropa možda nema dovoljno medicinskih zaliha da se izbori sa potencijalnim bolestima.

Stručnjaci predviđaju jedan od najgorih slučaja „El Niño“ fenomena u istoriji u 2016. godini. Ovaj fenomen koji nastaje usled promene pravaca vetrova i temperature vode u Tihom okeanu menja kako vremenske uslove, tako i ekonomsku situaciju u čitavom svetu.

Takođe, može se desiti da se podudare protesti povodom korupcijskih skandala sa vremenom održavanja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. To bi dovelo do ogromnih sigurnosnih i zdravstvenih problema kako za domaće stanovništvo, tako i za posetioce Brazila u ovom periodu.

Autor: Krsto Arsenijević | Objavljeno: 28.12.2015. | Modifikovano: 26.11.2018.