SAD: Sve popularniji restorani sa hranom iz kontejnera

Verovali ili ne, iako nije teško poverovati da se stvaraju sve neverovatniji a popularniji trendovi, jedan od poslednjih bizarnih trendova u Sjedinjenim Američkim Državama, jesu restorani sa hranom iz kontejnera! Da, dobro ste čuli, hrana iz kontejnera je glavni specijalitet sve popularnijih restorana u San Francisku. I dan danas hranu iz kontejnera nažalost traži veliki broj beskućnika, ipak, negde u svetu se skupo plaća ručanje hrane iz kontejnera. Evo o čemu se radi.

„Restorani sa hranom iz kontejnera“ predstavljaju upravo ono što im ime kaže. Doduše, kao da hrana izvađena i potom pripremljena iz kante za smeće već nije dovoljna, ovaj trend se odvija u lancu restorana čiji izgled je stvoren iz pravih kontejnera.

Ali šta se krije iza ovakve ideje i zašto bi iko to radio?

Naime, kompanija Salvage Supperclub, koja je i pokrenula ove restorane, tvrdi da bacamo previše hrane koja je mogla biti upotrebljena. Upravo tu leži caka, jer Salvage Supperclub kontejnerski restorani služe hranu koja je „pronađena u kontejneru“ a koja je još uvek upotrebljiva i ispravna. U ovu kategoriju hrane spada kupovna hrana kojoj je jedva istekao rok, ili hrana koja na izgled možda nije fantastična, ali čije nutritivne vrednosti i dalje postoje. Primera radi, to može biti malo udarenija jabuka. Počinjete da shvatate koncept?

Edukacija i humanost ispred zarade

Kroz ovakve večere i obroke, kompanija Salvage Supperclub nastoji da obrazuje svoje potrošače o savesnijem ophođenju prema hrani koja širom sveta nedostaje, a bogami to ume i dobro da naplati, pošto se večera u jednom od ovakvih restorana naplaćuje oko 125 $ po osobi.

Ipak, tu nije kraj korisnosti ovakvih restorana, jer veliki deo zarađenog novca odlazi u dobrotvorne srhe pomaganja beskućnicima na lokalnom nivou i u blizini samog restorana, kao i širenju svesti o potrebi čuvanja hrane i odgovornijeg ponašanja prema istoj.

Da li biste i Vi posetili jedan ovakav restoran i probali hranu iz kontejnera? Pišite nam vaše utiske, pogotovo ako ste imali priliku da posetite jedan od restorana sa hranom iz kontejnera.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.