Saobraćaj na krovovima zgrada? Moguće u Kini! (VIDEO)

Čudni putevi nas obično navode, nigde drugde nego u Kinu. Grad, Chongqing koji broji popoulaciju od 49 miliona ljudi smeštenih na 31, 000 kvadratnih milja, smatra se gradom bizarnih građevina. Neki odlučuju da posete ovaj gradić baš zbog toga, a važno je istaći da je to grad urbanih arhitekti koji idu korak ispred vremena, rešenih da na kreativan način reše problem prostora. Pogledajte neverovatan video koji pokazuje saobraćaj i vožnju na krovovima stambenih zgrada!

Chongqing ima i svoj nadimak – Planinski grad, baš zbog toga što je smešten duboko u šumi okružen šumama i brdima, ali to ga ne sprečava da bude vodeći po pitanju noviteta u svetu građevinarstva.

Znamo da stanovnici svakog grada žele što jednostavniji pristup lokalnim transportnim putevima, zar ne?

Ali, kao i uvek, Kina je tu da sve to podigne na viši nivo.

Naime, arhitekte u Chongqing – u bili su vrlo domišljati i kreativni i došli na ideju da izgrade stambeni kompleks sa saobraćajem na samom njenom krovu. Objekat, navodno, ima četvorospratni parking i ima prodavnice u prizemlju.

Slike ove, i ne tako prihvaćene ideje, obišle su svet, a naišle i na osude.

Slika govori više od hiljadu reči… Želeći da maksimalno iskoriste prostor, uključujući i krovove zgrada, uključila im se lampica i eto saobraćajne gužve nad vašom spavaćom sobom.

Ovo nije prvo umetničko delo bizarnosti koje je osvanulo u Chongqing, naravno.

Mogu se pohvaliti i prugom koja prolazi kroz same zgrade. Otvorite vrata svog doma i uskočite u voz, vrlo praktično, zar ne?

Da li biste vi živeli u stambenim zgradama ovog tipa? Da li je to za vas prihvatljivo ili ne? Ukoliko biste želeli da se uživo uverite u gore navedeno, pošaljite upit za putovanje i doživite da vam u sred sna sirene zatrube, tik iznad glave. A, vaše utiske i mišljenja možete podeliti sa nama u komentarima.

Autor: Kovačević Marija | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.