Trikovi za selidbu u Beogradu sa što manje novca

Postoje porodice i pojedinci kojima cena selidbe nije značajna, već žele najbolju uslugu i da kompletan proces prepuste agenciji. Ipak u ovom tekstu želimo da se posvetimo onima koji žele da smanje trošak selidbe u Beogradu.
Za većinu cena kompletne selidbe je previsoka, ali uvek postoje načini kako da taj trošak smanjite. To je uglavnom moguće tako što ćete određene poslove obaviti sami, u nekim situacijama zatražićete pomoć prijatelja, dok ćete samo neizbežne poslove delegirati agenciji.

U nastavku teksta saznajte konkretne trikove koji će troškove transporta nameštaja smanjiti na minimum.

Na koji način smanjiti cenu selidbe u Beogradu?

Nekada su se uslugama transporta nameštaja baviti svi koji su imali neki kombi, to im je bio dodatni posao. Ta usluga je bila potpuno amaterska u poređenju sa današnjim agencijama za selidbe u Beogradu.

Moderne i profesionalne agencije danas nude širok spektar usluga, tako da sada možete organizovati selidbu a da ne morate ni prstom mrdnuti. Radnici će spakovati sve za vas, preneti do kamiona ili kombija, preneti na novu lokaciju i sve postaviti onako kako ste zamislili.

To je stvarno fenomenalno za one koji imaju finansije da tu uslugu plate. Ipak dosta je onih koji će radije smanjiti ovaj trošak. To je moguće tako što ćete određene poslove obaviti sami, pronaći besplatne materijale za pakovanje, zamoliti prijatelje i rodbinu za pomoć, itd.

Imajte na umu da cenu selidbe ne čini samo račun koji platite agenciji, jer ako izaberete agenciju koja ima nemarne radnike može doći do oštećenja nameštaja. Takve situacije drastično povećavaju troškove. Zato ćemo vam dati i predlog agencije koja će se o vašim stvarima brinuti kao da su lične.

Samostalno pakovanje

Svesni smo da u tim trenucima nemate ni vremena ali ni snage od posla i razmišljanja kako da sve organizujete. Ukoliko vam je važno da što više smanjite troškove, moraćete veći deo pakovanja sami da sprovedete.

Ako ste se odlučili da se sami spakujete, uz dobar plan ovaj deo posla ne mora biti previše naporan. Prilikom pakovanja obavezno obeležite svaki paket šta se u njemu nalazi, značiće vam kada se budete raspakivali.

Pakovanje drugih stvari i sitnica nije posao za koji je potrebno znanje, već strpljenje. Ali za demotažu nameštaja ipak morate to znati, a potreban je i adekvatan alat. Kako bi sebi olakšali kasniju montažu važno je da ispratite određene korake prilikom rastavljanja nameštaja. Idealan scenario bio bi da ste sačuvali uputstvo za montiranje i demontiranje nameštaja, uglavnom imaju skice i korake koji će vam dosta pomoći.

Pronađite odbačene kutije za pakovanje

Prvo o čemu trebate razmišljati i šta trebate pripremiti pre samog pakovanja i celog procesa selidbe su kartonske kutije za selidbe, torbe i koferi.

Kartonske kutije možete pronaći u svim većim marketima, zamolite prodavce da vam sačuvaju određeni broj kvalitetnijih kutija. Uz dodatano ojačavanje selotejp trakama mogu biti od velike koristi za pakovanje različitih stvari i delova nameštaja koji nisu preteški.

Mana kod takvih kutija je što su uglavnom prljave, pa ne možete u njih pakovati garderobu i stvari koje zahtevaju čistoću. U takvim situacijama možete poručiti kutije preko agencija za selidbe koje imaju nove i ojačane kartonske kutije namenjene za selidbe.

Za pakovanje garderobe iskoristite sve torbe i kofere koje imate, takođe možete ih pozajmiti od prijatelja i familije.

Prenos paketa uz pomoć prijatelja i rodbine

Pakovanje nije toliko fizički naporan posao, uz dobru organizaciju i pravilno raspoređeno vreme pakovanja, ovaj proces možete obaviti sami bez problema.

Pomoć će vam najviše trebati prilikom prenošenja paketa iz stana do kombija. Ovaj posao morate obaviti u što kraćem periodu, jer se vrlo često kombi parkira na mestu koji ometa saobraćaj kako bi što bliže bio ulazu u zgradu.

Kada budete planirali koga da zovete od prijatelja za ovaj deo posla, savetujemo da pozovete manji broj spretnijih ljudi koji će to odraditi na najbolji način. Zaobiđite osobe koje nemaju uopšte iskustva u fizičkim radovima ovog tipa, jer mogu napraviti dodatnu štetu.

Rezervišite transport nameštaja petkom

Sada se sigurno pitate zašto rezervisati baš petkom. Na početku teksta obećali smo da ćemo vam dati predlog sigurne i profesionalne agencije za selidbe u Beogradu. To je agencija “Moja selidba”, a oni daju popust od 20% na sve rezeravacije petkom. To je još jedan dobar način da cenu selidbe dodatno smanjite.

Transport nameštaja je osnovna usluga koju morate prepustiti agenciji, a uvek možete i bilo koji deo procesa prepustiti iskusnim radnicima. Oni svakog dana vrše po nekoliko selidbi tako da znaju svoj posao i to obavljaju brzo i sigurno.

Sada posetite njihov sajt “mojaselidba.com” popunite formular i zatražite besplatnu procenu selidbe.

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 27.07.2023. | Modifikovano: 27.07.2023.