„Seks ostrvo“ tura u Kolumbiji nudi prostitutke, drogu i alkohol

Kolumbijska agencija ,,Good Girls Company” nudi svojim klijentima četvorodnevno iskustvo luksuznog seks turizma na privatnom ostrvu u Kolumbiji. Pogledajte šta paket ponuda za kontroverznu turu „Seks ostrvo“ podrazumeva i zašto je izazvala negativnu reakciju dela javnosti.

Turističke agencije se često utrkuju koja će putnicima ponuditi originalnije, luksuznije i kreativnije iskustvo putovanja. Međutim, ovakve ponude svetskih agencija često balansiraju na granici bizarnosti, što pokazuje nova tura u Kolumbiji.

,,Good Girls Sex Resort”, nekada javna kuća koja se specijalizovala za povezivanje s tržištem luksuznih turističkih putovanja koja, između ostalog, nude i seks sa lokalnim prostitutkama, sada nudi samostalni paket usluga.

Od 24. do 27. novembra ove godine održaće se ,,The Love Island Sex Vacation”, tura koja putnicima nudi neograničene količine alkohola i seksualnih usluga, a tokom četvorodnevnog ,,putovanja” odobrava se i korišćenje droge. Osim navedenog, u cenu paketa uključena je i hrana, velike žurke na jahtama i dvadesetčetvoročasovna asistencija na engleskom i španskom jeziku.

Negativna reakcija javnosti i vlasti

Lokalne vlasti su delovale i uklonjen je promotivni video, u kome se vidi muškarac koji se ukrcava na luksuznu jahtu, uslužuje ga mnoštvo devojaka u bikinijima, koje ga u drugom delu klipa dodiruju u velikoj spavaćoj sobi u sugestivnom oblaku dima.

Pored uklanjanja promotivnog videa, lokalne vlasti rade na tome da zaustave održavanje ovog događaja (planirano je da se na jahtu ukrca 30 putnika), a strani mediji javljaju da je moguće deportovanje putnika koji dolaze radi ovoga. Iako je prostitucija legalna u Južnoj Americi, podvođenje i seks turizam su strogo zabranjeni zakonom, a promovisanje prostitucije na ovaj način posmatra se kao produžena ruka zabranjenih aktivnosti.

Mnogi se takođe pitaju da li su sve devojke tu svojom voljom ili su žrtve trgovine ljudima. Žene u Kolumbiji čine 88 procenata žrtava trgovine ljudima, i one uglavnom završavaju u prisilnoj prostituciji.

Autor: Anja Milovanović | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.