Sigurno putovanje na odmor automobilom

Planirate odmor sopstvenim automobilom i razmišljate o smeštaju, dokumentima, stvarima koje treba poneti, novcu. A da li razmišljate o preventivnom delovanju kako vam se odmor ne bi pretvorio u problem, stres i umor koji ćete posle takvog iskustva osećati? Da do toga ne bi došlo potrudićemo se da vam ukažemo na koji način možete sebe obezbediti u slučaju nepredviđenih okolnosti na vašem putu do željene destinacije i dugo iščekivanog odmora.

Deovjka sedi na krovu crvenog automobila

Putovanje sopstvenim automobilom

Prednosti odlaska na putovanje sopstvenim automobilom su nebrojene ukoliko vam je automobil dovoljno pouzdan. Međutim, svi znamo da je automobil jedan složen tehnički sistem u kome baš na putu može doći do kvara. Postoji nekoliko načina kojima možemo u slučaju nastanka kvara na putu i sprečenosti da dovršimo započeto putovanje rešiti nastali problem.

Sve što je potrebno jeste da imamo preventivni način razmišljama i da izaberemo onu uslugu koja nam na putu obezbeđuje mir i sigurnost. Ukoliko dođe do situacije da vam vozilo stane u nekom nenaseljenom području, prvo na šta pomislite je da je trebalo da uzmete neku pomoć na putu, ali tada je za takvu uslugu kasno.

Šta uraditi ukoliko vam zatreba pomoć na putu

Pada vam na pamet da možete potražiti pomoć mobilnim telefonom ali tu dolazimo do toga da u većini slučajeva u takvim predelima nema mobilnog signala. Ako o ovoj situaciji niste razmišljali unapred, morate potražiti pomoć drugih vozača koji tuda prolaze ili da sami potražite pomoć tako što ćete potražiti prve naseljene objekte i ljude u njima. Ako putujete sami to može problem napraviti još jer automobil morate ostaviti na putu što je nebezbedno.

Prikaz automobila na peščanoj plaži

Preventivno delovanje

Opet se vraćamo na preventivno delovanje, postoje moderna tehnološka rešenja u vidu aplikacija pomoći na putu za koje nije potrebna mobilna mreža kako biste prijavili kvar na vašem automobilu a servis registrovao vaš tačan položaj putem gps signala vašeg mobilnog telefona. Takođe, takvi servisi su aktivni 24 časa i obezbeđuju pomoć u veoma kratkom roku. Sve što je potrebno je da prijavite kvar i sačekate dolazak dežurne ekipe.

Ukoliko kvar ne može da se otkloni na licu mesta, u zavisnosti od usluga obuhvaćenih članstvom, servis će odšlepati vozilo na servis popraviti ga a vi ćete dovršiti vaše putovanje.

Ukoliko se radi o nekom većem kvaru, postoje i opcije da dobijete plaćen smeštaj dok se automobil ne popravi.

Nekada se time bavila samo jedna kompanija u Srbiji, AMSS. Danas, liberalizacijom tržišta postoji nekoliko firmi koje omogućavaju pomoć na putu u slučaju nezgode ili kvara automobila.

Na vama je da izaberete onu čiji vam uslovi najviše odgovaraju. Neosporno je da AMSS ima najveću pokrivenost svojih servisa i najveće iskustvo u radu. Sajt registracija-vozila.rs omogućio je popust. AMSS članstvo sa 10% popusta možete kupiti ovde.

Osigurajte odmor kao iz bajke

Kako bi vam odmor bio kao iz bajke, potrebno je da preventivno razmislite o još jednom vidu zaštite kako biste mogli totalno da se opustite i uživate u blagodetima svog odmora a to je da na najbolji način zaštitite vašeg četvorotočkaša od svih mogućih šteta.

Naravno, u pitanju je kasko osiguranje sa svim rizicima popularno nazvano „full kasko“. Kako biste uvideli da je takav vid zaštite postao dostupniji, možete popuniti online formu na sajtu kasko-osiguranje.rs. Za vaše vozilo dobićete najbolje ponude kasko osiguranja od kompanija na tržištu.
Kada izaberete pomoć na putu i potpuno kasko osiguranje uz podrazumevanu tehničku ispravnost vozila možete smatrati da ste sve učinili kako biste odmor proveli kako očekujete.

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 31.12.2020. | Modifikovano: 11.01.2021.