Sistemi za klađenje na golove

Dolaskom raznih online kladionica, u svrhu konkurentnosti na tržištu, kladionice su bile primorane znatno proširiti svoju ponudu. Danas je za svaku utakmicu dostupno mnogo različitih opcija za klađenje, od klađenja na poluvreme, žute kartone, prelaza, pa sve do klađenja na golove.

Sistemi za kladjenje na golove su veoma popularni kod mnogih igrača, jer nude samo dve moguće opcije, što znatno povećava šanse za dobitak. Kroz ovaj tekst fokusirati ćemo se na najpopularnije načine za ovakvo klađenje, na što paziti, te na koji način ostvariti dobitak.

Fudbalska lopta na terenu

Opklada na broj golova

Glavni tip kod sportskog klađenja je klađenje na ishod nekog meča. Tu imate tri opcije; pobeda domaćina, nerešen rezultat i pobeda gosta. To znači da postoje tri mogućnosti, te da je takva opklada nesigurnija od klađenja na golove, gde su moguća samo dva ishoda. Kod ove oklade, vi se kladite na broj golova koji će biti na određenoj utakmici.

Kladionica sama postavlja neku marginu, a vi birate tip više ili manje golova. Najčešće je to margina 1,5 ili 2,5 gola, a kvote su u rasponu od 1.70 do 2.00. Na primer, ako igrate meč gde je margina 2,5 gola i odaberete tip više, vaša opklada je dobitna kada padnu 3 ili više gola na meču, nezavisno o tome koji tim ih zabija. Ako su na meču pala 2 ili manje gola, tada je opklada gubitna.

Sistemi za kladjenje na golove

Kod svakog klađenja neophodno je pre odrediti strategiju i način na koji ćete se kladiti. Sistemi za klađenje na golove donose neke prednosti i načine na koje možete igrati sigurnije opklade i povećati šanse za dobitak.

Bitno je da se fokusirate na analizu utakmice i kvota, te prema tome odredite da li je neka opklada prilika ili ne. Imajte na umu da su margine postavljene od strane kladionice pomno izračunate i da je gotovo jednaka šansa za obe opcije.

Prva stvar kod klađenja na golove je odabrati utakmicu. Istražite ponudu i pronađite lige ili igrače koji neretko zabijaju puno ili malo golova. Proučite koji je prosek golova u kojoj ligi, te obratite pažnju i na prosek golova određenog tima. U nižim ligama i ligama gde se takmiče mladi igrači, broj golova je često visok, dok neke „tvrde“ lige često završavaju s utakmicama bez golova.

Nakon što pronađete ligu koja zadovoljava jedan od ovih uslova (puno ili malo golova u proseku), detaljnije analizirajte određene utakmice i prosek timova koji nastupaju. Na taj način možete pronaći odlične parove i maksimizirati šanse za dobitak.

Double oklade na golove

Double klađenje poznato je na svim opkladama, a veoma je popularno i kod opklada na golove. Naši sistemi za klađenje na golove pokazali su veliku učinkovitost double opklada. Princip igranja je jednak, kao što je gore opisano, no razlika je što na listić postavljate dvije utakmice i broj golova na njima. Kod double opklada birate nižu, sigurniju marginu i tako smanjujete kvotu, no dodajete dvije utakmice.

Umesto igranja kvote 1.85 na više od 2,5 gola, možete se odlučiti na marginu 1,5 gola i kvotu od 1.30 na više. Dodajete još jednu utakmicu i na taj način stvarate kombinaciju koja gradi kvotu od 1.80 do 2.00, što je i više nego prihvatljivo!

Kod klađenja na golove, kada pratite utakmicu uživo, u slučaju da je rezultat povoljan za vas (npr. 1:1 u 30oj minuti, a igrali ste više od 2,5 gola), možete braniti listić i postići sigurnu opkladu. Tada odigrate tip da će utakmica završiti s manje od 2,5 gola. Kvota će u početcima biti velika, jer je još dug period igranja, te možete odigrati nešto malo novaca da izravnate konačni dobitak listića i ostvarite sigurnu zaradu, bez čekanja dodatnog gola.

Sistemi za klađenje na golove su sve popularniji, a razlog za to je njihova velika šansa za prolaskom. Bitno je da detaljno analizirate utakmice na koje se nameravate kladiti i šanse za dobitak su znatno veće od klasičnih opklada na ishod meča.

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 02.03.2020. | Modifikovano: 02.03.2020.