Šri Lanka: raj za životinje i mesto gde slonovi slušaju decu

Šri Lanka je jedna od najatraktivnijih dalekih turističkih destinacija za posetioce širom sveta. Ovo ostrvo nadomak najjužnije tačke u Indiji, locirano u Indijskom okeanu na samom ulazu u Bengalski zaliv je, pretpostavićete, mesto bujne vegetacije i života. Jedno od onih mesta gde divlje životinje i ljudi još uvek i često dolaze u kontakt, pa je to slučaj i sa neverovatnim Youtube snimkom koji dolazi iz Šri Lanke, a koji pokazuje malu devojčicu koja samouvereno naređuje divljem slonu i sklanja ga sa puta.

Da, dobro ste pročitali, devojčica od svega 7, 8 godina starosti je uspešno sklonila slona koji se našao na asfaltiranom putu, svojim odlučnim i samouverenim stavom, uz nekoliko povika i dlanom ispravljenim na takav način da slonu jasno ukazuje da je vreme da se pomeri sa puta. Zvuči neverovatno, pogotovo što nije u pitanju pitomi slon koji poznaje devojčicu, već slon iz divljine, kao i znajući razliku u veličini.

Slon je najpre zastao, zatim malo ustuknuo i potom pobegao u šipražje kraj puta. Ako Vas zanima i da pogledate kako je sve to izgledalo, osim da nam verujete na reč kao što verujete iskustvima putnika na sajtu zajednice putnika PutujSigurno, onda pogledajte ovaj fantastični snimak u kom devojčica plaši slona i sklanja ga sa puta.

 

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.