STREET ART: Grafiti i murali Beograda dostupni uz Street Up Tours

Ulični umetnici iz Beograda i Srbije su ovog aprila pripremili pravu poslasticu za ljubitelje urbane kulture, ulične umetnosti, grafita i murala. Oni su se okupili i organizovali „Street Up Tours“ – unikatne ture kroz Beograd koje vas vode u obilazak beogradskih grafita, murala i druge ulične umetnosti našeg glavnog grada. Evo o čemu se radi…

„Iako stranicma Beograd verovatno ne bi prvi pao na pamet kada se pomene street art, imajući u mislima neke evropske gradove, pogotovo gradove u Nemačkoj, zapravo će se iznenaditi bogatom street art kulturnom ponudom Beograda.“, rekao je jedan od organizatora Street Up Tours-a.

Street Up Tour-e organizuju beogradski umetnici

Kako kaže jedna od organizatorka, umetnica Di Ujdi, cilj jeste da se prikaže bogato umetničko nasleđe Beograda koje nije uvek orijentisano na konvencionalnu umetnost.

„Naš ilj nije samo da prikažemo vidljivu stranu ulične umetnosti, već da sa posetiocima podelimo zanimljive priče koje stoje iza ovih fantastičnih grafita i murala.“ – rekla je Di Ujdi.

U ponudi su ture sa vodičima koji su i sami ulični umetnici, tako da možete dobiti sve korisne informacije iz prve ruke. Ture koje su u ponudi su sledeće:

  • Tura kroz Savamalu u trajanju od 2 – 3 h (17 €)
  • Tura kroz Dorćol u trajanju od 2 -3 h (17 €)
  • Radionice ulične umetnosti u trajanju od 1 h (25 €) – materijal uključen u cenu
  • Ciglana (produžena tura na neku od prve dve ponuđene) u trajanju od dodatnih 1 – 2 h (12 €)

Mogućnost upoznavanja beogradskih street art umetnika

Kao deo specijalne ponude, organizatori nude i upoznavanje uličnih umetnika, sa kojim takođe možete organizovati intervju. Ovo je posebno korisno za strane turiste i blogere koji se upućuju u obilazak svetskih metropola u potrazi za unikatnim i zanimljivim kulturološkim obeležjima gradova.

Za više informacija možete posetiti zvaničan sajt ove sjajne ideje, putem sledećeg linka.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 16.01.2018. | Modifikovano: 08.03.2019.