Tajne Korejske lepote – trikovi za besprekornu kožu

Da li ste ikada videli Korejku sa problemima na licu? Njih bismo najlakše opisali kao izuzetno lepe, negovane, žene sa prirodnim izgledom, sa licem iz bajke i sa naslovnice. Mnogi smatraju da Korejke pripadaju listi žena sa nejlepšom kožom na svetu. 

Blistave i zdrave kože i tena, Korejke su poznate po posvećenosti svojoj koži i ritualima koje obaljaju radi lepote. Najviše zaslužno za to, upravo je korejska kozmetika, koja se upotrebljava već 5000 godina. Kozmetika koja je kod nas popularna, kod njih nije ispela da se “probije”. Zašto bi i menjali svoju, kada već hiljadama godina daje izvanredne rezultate?

Poslednjih godina vlada pomama za ovom kozmetikom i mnogo izvan korejskih granica. Osobe iz svih delova sveta interesuje korejska prirodna kozmetika i sve je veća upotreba njihovih preparata širom planete. Ukoliko vam je potrebna najbolja kozmetika za lice, telo ili kosu, budite sigurni – korejska kozmetika će dati najbolje rezultate. Saznajte više o delotvornosti i tome zašto bi korejska kozmetika trebalo da bude i vaš izbor u narednim redovima. 

Korejka među granama drveta

Zašto za korejsku kažemo da je najbolja kozmetika za lice? 

Rečenica kojom se vode Korejci, jeste da probleme na koži treba rešiti, a ne kamuflirati. Posmatrajte vaše telo kao što to čine ljudi sa tih prostora: ono je vaš hram! Oni rituale lepote uče od malih nogu, tretirajući svoju kožu i telo na pravi način – s puno pažnje i posvećenosti. Temeljna nega lica, bez preskakanja jutarnjih i večernjih koraka, kao i dubinsko čišćenje lica, obavezne su stavke korejske nege. 

Šta je tačno dubinsko čišćenje lica?

Koliko god kvalitetna bila kozmetika koju upotrebljavate, neće dati rezultate ukoliko je ne upotrebljavate redovno ili je ne upotrebljavate na pravilan način. Tako,na primer – nikako ne smete da preskočite skidanje šminke uveče.  Verovatno ni vi ne biste legli u prljavu postelju. Onda nemojte to raditi ni svom licu. Ono nije čisto ukoliko sve nečistoće sa njega nisu skinute pred spavanje. 

Početni korak negovanja na korejski način, dakle, predstavlja uklanjanje prljavštine, sebuma i ostalih štetnih materija s lica. Za kožu je, po Korejkama, ali i mnogim dermatolozima i kozmetičarima, definitivno najbolja prirodna kozmetika, pa bi tako za čišćenje trebalo koristiti proizvod koji je na bazi prirodnih ulja, nakon njega sledi proizvod na bazi vode, koji je ujedno i nežniji i na kraju piling lica

Slede tonirane kreme i esencije koje hrane kožu. Nakon ampula, namenjenih problematičnoj koži ili regiji, sledi serum protiv bora. Korejke koriste posebne kreme za područje oko očiju, a uveče ih zamenjuju sheet maskom. Kako je bitno da vam lice bude hidrirano i zaštićeno tokom celog dana, upotreba hidratantnih krema i krema sa zaštitnim faktorima je preporučljiva više puta dnevno.

Korejka drži buket cveća

Zašto je ovo najbolja kozmetika za lice?

Korejska kozmetika se razlikuje od ostale upravo po prirodnim sastojcima. U njima nećete naći silikone ili hemijske preparate koji štete koži. Pravi se na bazi egzotičnih prirodnih sastojaka koji su izuzetno delotvorni i prijaju koži, a među kojima su najčešći: ženšen, čia semenke, alge, gotu kole i puževa sluz

Osim što je prirodna kozmetika, u čemu se još razlikuje od one koju smo navikli na upotrebljavamo?

Još jedna razlika u odnosu na poznate svetske brendove je ta što je cena korejske kozmetike izuzetno povoljna.  Upravo po toj povoljnoj ceni ćete dobiti pravu riznicu bezbednih proizvoda, koji će biti izvor vaše lepote i izvanredne nege. 

Da li je korejska kozmetika online dostupna?

Najbolja kozmetika za lice je na samo klik od vas. Blagodeti savremenog, odnosno digitalnog sveta, se sastoje u tome da nam je omogućeno da lako i brzo pronađemo i pregledamo proizvode koji nas zanimaju i to iz udobnosti svoje omiljene stolice ili fotelje. Tako je moguće i korejsku kozmetiku pronaći i kupiti online. Zašto ne biste sebi olakšali celokupan proces kupovine? 

Izbor načina kupovine je takođe veoma bitan. Treba da budete sigurni u bezbednost sajta, kako vaši podaci ne bi bili zloupotrebljeni, ali je takođe bitno i koji su sastojci i kvalitet proizvoda koje naručujete, pogotovo kada se radi o proizvodima koje direktno stavljate na lice, kao što je to kozmetika. 

Online sajt koji je bezbedan, već isproban i preko kog ćete garantovano dobiti proizvode koje ste poručili nalazi se na ovom linku. Probajte korejsku kozmetiku – sigurni smo da ćete rezultatima biti i više nego zadovoljni. Ukoliko želite da se uživo upoznate sa lepotama Južne Koreje i saznate više o ritualima i načinu života Korejaca, preporučujemo da posetite jedan od najskupljih gradova sveta – Seul. Naravno, uvek Putujte Sigurno

Autor: Anica Petković | Objavljeno: 22.08.2019. | Modifikovano: 22.08.2019.