Tax free: promenjeni uslovi za povraćaj poreza u Grčkoj

Bitna informacija za sve putnike, koji odluče da se zapute put Grčke, radi šopinga. Nedavno je došlo do promene uslova kada je u pitanju povraćaj poreza prilikom iznošenja robe i proizvoda iz Grčke. Kupovina u inostranstvu može da bude posebno isplativa ukoliko putujete u vreme velikih rasprodaja i ostvarite uštede koje vam pruža tax free.

Kao što smo već pomenuli, krajem oktobra ove godine, promenjeni su uslovi za povraćaj poreza u Grčkoj. Naime, minimalni iznos kupovine neophodan za povraćaj novca je ranije iznosio 120€, dok je danas ta cifra smanjena na svega 50€, čime je Grčka dostigla prosek država članica Evropske unije. Prethodna fotografija prikazuje koliki je iznos povraćaja poreza (žuta kolona u tabeli), u zavisnosti od visine računa čiji je opseg definisan prvom i drugom kolonom, dok u nastavku možete videti kolika se provizija plaća u zavisnosti od visine računa za povraćaj u tax free shop-u na samoj granici.

Kako zatražiti povraćaj poreza, koji je minimalni iznos kupovine i u kojim državama je moguće naplatiti tax free, čitajte u prethodnom tekstu.

 

Autor: Nevena Žabaljac | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.