TOP 10: Najelegantniji gradovi na svetu 2017.

Ljubitelji mode, kulture i arhitekture, ako do sada niste posetili ovih top 10 najelegantnijih gradova na svetu potrudite se da to učinite što pre. Pogledajte koji su kriterijumi bili presudni i kako su izabrani najelegantniji gradovi na svetu!

Najelegantniji gradovi na svetu - Pariz
Ajfelov toranj, Pariz

Kompanija Zalando predstavila je listu 80 najelegantnijih gradova sveta, koji su sastavljeni za ljubitelje umetnosti, kulture, arhitekture i mode. Faktori po kojima su rangirani gradovi su brojni, poput modne scene, značaja kulture i arhitekture, ponašanja i stil života koje su turistički pristupačne kao i od samog vođenja života njihovog stanovništva.

Modna prodavnica Zalando je sprovela istraživanje, u kojem je angažovala 5.000 stručnjaka kako za arhitekturu tako i stručnjake za modu. Izabrano je 400 gradova, koji su ocenjivani po kulturnom bogatstvu, modnoj sceni, istorijskom značaju.

Ubedljivo najelegantniji grad je Pariz, a u nastavku pogledajte celokupnu listu koji su ti najelegantniji gradovi na svetu:

Mnoge turističke agencije iz Srbije vode svoje putnike baš na ove destinacije – pogledajte njihove specijalne ponude za putovanja!

„Prilikom putovanja doživljavate drugačije stanje uma, pa odlazak u neki od ovih gradova često može da bude važno životno iskustvo koje će vas na neki način i oblikovati“, izjavio je portparol kompanije Zalando za Lounli planet.

„Otvoriti flašu vina na obali Sene, prošetati kroz Britanski muzej ili slušati operu na otvorenom u toploj venecijanskoj noći sasvim je posebna stvar“, dodao je. Kasija Lukzak je takođe objasnila da kriterijumi nisu bili takvi da ako je nešto skupo i ekskluzivno nužno znači i da je elegantno, već da je urbano i arhitektonski karakteristično najbitnije, kao i sama atmosfera u gradu i “life style” koji nam taj grad pruža.

Pre nego što se odlučite da posetite ili živite u nekom od ovih gradova, imajte na umu da ovo jesu najelegantniji gradovi na svetu, ali su neki od njih za smeštaj i stanovanje najskuplji.

Autor: Mateja Panović | Objavljeno: 07.12.2017. | Modifikovano: 26.11.2018.