U ovom hotelu na Tajlandu doživećete atmosferu pravog zatvora

Da li ste ikada razmišljali kako je provesti noć u zatvoru? Da li biste platiti da provedete noć iza rešetaka? Čuli ste za čuvene Tajlandske zatvore i znate koliko brutalni mogu da budu? Većina nas bi volela da zaobiđe zatvore, naročito strane, pa pročitajte više o zakonima koji se moraju poštovati na Tajlandu. Za one koji žele da iskuse kako je biti u zatvoru, a da pritom ne moraju stvarno da zaglave u istom, postoji hotel u Bangkoku koji gostima pruža zatvorsku atmosferu ali i izvesnu dozu komfora jer se ipak radi o hotelu. U nastavku pročitajte više o jedinstvenom hotelu koji je stilizovan tako da izgleda kao zatvor.

Hotel Sook Station u Bangkoku otvoren je ovog leta i obećava zatvorsku noć iza rešetaka. Prilikom čekiranja gosti dobijaju pidžamu sa crno-belim prugama koje nas asociraju na zatvor još od crtanih filmova. Takođe, na ulasku bivaju fotografisani kao pravi zatvorenici, imaju policijski čas, dobijaju broj zatvorenika umesto ključa od sobe i kriminalni dosije za uspomenu.

Hotel je smešten u okrugu Udomsook i karakterišu ga sobe sa metalnim rešetkama umesto vrata i kreveti na sprat. Policijski čas povećava autentičnost zatvorske atmosfere i u određeno doba sva svetla se gase.

Sobe u ovom hotelu (odnosno ćelije) imaju samo 2,4m2, imaju krevete koji izgledaju identično kao u zatvorskim ćelijama i koštaju 30 funti po osobi. Kupatila su zajednička i slabo osvetljena, u skladu sa pravim zatvorima.

Hotel je ograđen pravom zatvorskom orgadom koja na vrhu ima bodljikavu žicu. U dvorištu su pažljivo uređeni travnjaci ukrašeni baštenskim svetiljkama. Ovo nesvakidašnje mesto stalno prelazi liniju između zatočeništva i komfora.

Na sreću, nisu svuda samo betonske ćelije sa metalnim rešetkama. U hotelu postoji i prostor za opuštanje, đakuzi i kancelarijski prostor, a ponegde se mogu naći i razbacane plišane mede koje pružaju udobnost gostima.

Tajlandski zatvori inače su poznati po brutalnosti. Sigurno ste čuli za muški centralni zatvor Klong Prem, koga popularno nazivaju Veliki Tigar jer se priča da “jede žive ljude”. Ženski deo zatvora ironično se naziva Bangkok Hilton aludirajući na hotel.

Uprkos tome, i dalje je fascinantan zapadnjacima i dugo je bio tema upozoravajućih priča iz Holivuda. Bridžit Džons našla se u jednom od Tajlandskih zatvora u filmu The Edge of Reason iz 2004. godine, dok su se Claire Danes i Kate Beckinsale, u poznatom trileru Brokedown Palace, takođe našle u ovom okruženju.

Ukoliko ste se uputili na Tajland jer ste mislili da je tamo sve dozvoljeno ipak poštujte zakone kako ne biste iskusili pravi duh Tajlandskih zatvora. Mi vam svakako radije preporučujemo Sook Station hotel koji gostima pruža ukus kaznenog sistema Tajlanda ali je udobnija varijanta. Pričitajte vodič za nezaboravno letovanje na Tajlandu i kako su se iza rešetaka našli krijumčari tigrova i drugih divljih životinja.

Autor: Milena Mišković | Objavljeno: 12.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.