Uplate za zimovanje već počele! Najpopularniji Kopaonik, Stara planina…

Ljubitelji snega i zimskih sportova već su počeli sa uplatama svojih termina za zimovanje, uglavnom zbog povoljnijih cena za rane rezervacije. Saznajte kako cene variraju u odnosu na vreme rezervacije i koje su planine hit ove zime!

Skijanje zima 2017 - 2018

Mnogi ljubitelji skijanja, snoubordinga, sankanja i snežnih predela poranili su ove godine sa rezervacijama; iako je napolju do skoro bilo miholjsko leto, najpovoljnije opcije već su uveliko rezervisane – a s obzirom na razliku u cenama, to i nije čudno.

Ko rano rani…

Zaposleni u agencijama kažu da građani već rezervišu termine za odlazak na planinu, iako je udarno tek u februaru, zbog popusta koje je moguće ostvariti ranijom rezervacijom i uplatom.

Tako apartmani na Kopaoniku koji se nalaze oko dva kilometra od prve žičare početkom decembra koštaju 84 evra po osobi za sedam noćenja, a krajem decembra cena skače na oko 200 evra.

Pročitajte još i: VODIČ ZA ZIMOVANJE NA KOPAONIKU I SPECIJALAN POPUST DO 31.10.2017.

Aranžmani u prvoj polovini februara se najbrže popune – u vreme školskog raspusta.

Najpopularnije: Kopaonik, Stara planina, Bugarska i Jahorina

Ove godine, od srpskih planina omiljeni su Kopaonik i Stara planina, dok je potražnja za Zlatiborom znatno opala, a kao neki od razloga navode se previsoke cene, slabo zadržavanje snega i premali kapaciteti (samo jedna ski – staza).

Što se tiče zimovanja u inostranstvu, interesovanje je najvće za bugarska zimovališta Bansko i Boravec, ali i Jahorinu u Bosni i Hercegovini.

Bansko je najmlađi ski-centar u Bugarskoj: sa svojih 65 kilometara ski-staza privlači brojne turiste iz okolnih zemalja. Sredinom decembra, ovde će vas smeštaj u apartmanu sa sedam noćenja koštati 54 evra po osobi, dok je 30. decembar najskuplji termin, te ista ponuda košta 114 evra.

Borovec je najveći ski – centar u Bugarskoj i cene su nešto više nego za Bansko; sedam noćenja u vili početkom decembra košta 119 evra, a ako se odlučite da tamo proslavite Novu Godinu, za isti smeštaj moraćete da izdvojite 168 evra po osobi.

Jahorina je nešto skuplja od Bugarske: cene u razmaku od četiri dana krajem decemba skaču čak 40 evra!

Skijalište u Jahorini je, ipak, odavno poznato kao jedna od najatraktivnijih destinacija. Poseduje 20 kilometara staza i sistem žičara sastavljen od šestosednih i dvosednih žičara, ski-liftova i dva dečja ski-lifta. Ono što takođe privlači turiste jeste i mogućnost noćnog skijanja na osvetljenoj stazi.

Gde ćete vi provesti ovu zimu? Da li ste ljubitelji ugodnih večeri kraj kamina, ili vas privlače zimski sportovi i akcija?

Autor: Anja Milovanović | Objavljeno: 26.10.2017. | Modifikovano: 26.11.2018.