Saveti za uspešnu internet prodaju | 3. nedeljnik

Ovaj tekst je specijalno pripremljen za predstavnike turističkih agencija koji se bave internet prodajom, nastupom na društvenim mrežama i marketingom.

Unapredite Internet prodaju

Instagram omogućio korišćenje više naloga pomoću aplikacije

Popularna aplikacija za deljenje fotografija i video zapisa najverovatnije uskoro dobija novu dimenziju koja će najviše koristiti onima koji objavljuju sadržaj na više naloga. U novoj verziji aplikacije, dostupnoj najpre na Android platformi, biće moguće dodavanje više korisničkih naloga i jednostavnija tranzicija između njih. Do sada je bilo moguće biti ulogovan samo na jednom nalogu, a da biste prešli na drugi, morate se izlogovati. 

Detaljnije o Instagram Multiple Accounts …

Kako se koriste UTM tagovi za kampanje na društvenim mrežama

Verovatno ste se pitali kako da proverite broj posetilaca koji dolaze na vaš sajt putem Facebook objava. Google Analytics pruža informaciju o tome koliko korisnika je došlo na neku stranicu sa društvenih mreža, ali ako želite da proverite delotvornost pojedinačnog posta, biće neophodno da se upoznate sa UTM tagovima. Ukratko, UTM tagovi predstavljaju kod koji se dodaje na link koji želite da objavite, a pomaže vam da kategorišete svoje objave na nekoliko nivoa – izvor posete, medij i naziv kampanje. Na ovaj način, možete proveriti svaku objavu i vrlo lako saznati koja je najefikasnija. 

UTM tagovi – primer

Dimenzije fotografija za Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Youtube, Google Plus

Ukoliko predstavljate kompaniju na nekoliko društvenih mreža, verovatno vam je poznato da se dimenzije fotografija za profilnu sliku, naslovnu sliku, odnosno dimenzije fotografija koje delite veoma razlikuju. Osim toga, sve društvene mreže redovno menjaju svoje podrazumevane veličine, pa je neophodno biti u toku sa tim promenama. Trendovi takođe bitno utiču na stvari, pa se očekuje da sve više društvenih mreža prihvata GIF format i ostale tipove animiranih sadržaja, koji nemaju ograničenje što se tiče dimenzija, ali uglavnom ne smeju biti „teži“ od nekoliko megabajta.

Detaljan pregled dimenzija fotografija za društvene mreže

Autor: Krsto Arsenijević | Objavljeno: 03.12.2015. | Modifikovano: 26.11.2018.