Zadržavanje na mađarskoj granici i do 10 sati

Putnici i turisti koji prelaze mađarsku granicu, bilo da ulaze u Mađarsku ili se vraćaju u Srbiju, treba da se spreme na duge kolone, jer je zadržavanje na granici više od 10 sati, kako navodi prevoznik FUDEKS. Sa druge strane, iz AMSS-a kažu da nemaju ove informacije.

Pre nego što krenete na put, savetujemo vam da se informišete preko svojih turističkih agencija o mogućim zastojima.

Agencija Fudeks obavestila o čekanju na granici

Kompanija Fudeks se oglasila na Fejsbuku kako bi obavestila putnike i njihove najbliže da su autobusi koji su krenuli ka Beču i Budimpešti ostali na granici sa mađarske strane, kao i autobusi koji su krenuli iz Beča i Pariza ka Srbiji, ostali na granici sa srpske strane.

Kompanija Fudeks se oglasila oko 12h popodne i rekla da su putnici na granicu stigli oko ponoći i da su i dalje tamo. Nisu imali informacije kada će putnici nastaviti svoj put, kao ni u čemu je tačno problem, zašto su se gužve stvorile.

Putnici revoltirani

Pored agencije Fudeks oglasili su se i putnici koji su se našli zarobljeni na graničnom prelazu, a koji su putovali ili privatno, ili preko drugih agencija. Putnici su nervozni i revolitirani jer su izgubili i po 13 sati na graničnom prelazu.

AMSS kaže da nema zadržavanja

Sa druge strane, iz AMSS kažu da nisu upoznati ni sa kakvim zadržavanjima na granici sa Mađarskom, te da je zadržavanje po njihovim informacijama do 30 min. Oni su dodali da im niko nije prijavio višečasovno čekanje, te da tu informaciju nisu mogli da proslede.

Obavestite se na vreme preko agencija

Ukoliko planirate putovanje koje podrazumeva prelazak preko mađarske granice, predlažemo vam da poverite sa vašom agencijom da li postoji zastoj na granici, i koliko dugo se čeka, kako biste se pripremili na eventualne neprijatnosti, i bolje isplanrali vaše putovanje.

Ukoliko vas zanima šta sve možete da prenesete preko granice, to možete pogledati na našem sajtu.

Autor: Marija Penezić | Objavljeno: 15.01.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.