Zašto svi žele da posete Island ove godine?

Mnogi turistički vodiči predlažu ovu ostrvsku zemlju kao obaveznu destinaciju u 2016. godini. Ponuda je veoma raznovrsna – od putovanja za svačiji džep, pa do luksuznih aranžmana. 

Čuveni National Geographic je svojevremeno objavio vest u kojoj se kaže da će najblještaviji momenat vaše posete Islandu zavisiti od faktora kao što su vetar i svemirske oluje – odnosno možete očekivati čak i da vidite polarnu svetlost. 

Mnogo lepih reči je upućeno ovoj zemlji od 350.000 stanovnika. Ljubitelji filma mogu videti neke od lokacija na kojima je snimana najnovija epizoda Star Wars filmova. Sve je više letova ka Islandu, a i hoteli više nisu skoncentrisani samo u prestonici. Za samo godinu dana, broj turista je porastao za 36% i 89% više putnika odseda u hotelima nego u privatnim smeštajima. Neki od poznatih lanaca hotela već su otvorili ili planiraju otvaranje svojih objekata.

Turistički aranžmani na Islandu uglavnom podrazumevaju obilaske glečera, formacija lave, gejzira, fjordova i čuvene Plave lagune. Uz gore pomenutu Polarnu svetlost, sve te lepote teško da možete videti na nekom drugom mestu, a tako blizu jedne drugima. Ovu zemlju sa pravom nazivaju – zemlja leda i vatre. 

Autor: Krsto Arsenijević | Objavljeno: 09.02.2016. | Modifikovano: 26.11.2018.