Zašto vam treba Power Bank: Prednosti i upotreba eksternih punjača

Sve u današnje vreme zavisi od baterija, a eksterne baterije su super dodatak za telefon. Ali, ovi mali prenosivi punjači nude mnogo više od produžavanja vremena provedenog na društvenim mrežama.

Na tržištu postoji bezbroj tehnoloških dodataka, mnoge od kojih ćete verovatno poželeti da niste ni kupili. Ali kada su u pitanju prenosivi eksterni punjači, što više, to bolje.

Oni su pristupačni, dolaze u različitim veličinama i lako mogu da napune bežične slušalice, održe laptop u radu dok ste na putu i mnogo toga još.

Energija kad vam je potrebna

Baterija telefona može da se isprazni u jednom danu. Isto važi i za pametne satove. Ako zaboravite da napunite futrolu za bežične slušalice pre izlaska iz kuće, i ona može da se isprazni. Ovo su samo neki od svakodnevnih problema, pre nego što uzmemo u obzir i razloge zašto ljudi kupuju Power Bank od 20.000 mAh.

Svi smo doživeli taj anksiozni osećaj kada primetimo da se baterija ispraznila. Biti u mogućnosti da u trenutku napunite svoju opremu i imate struju kad vam je potrebna veoma je važno. Eksterni punjač može biti spas u hitnim situacijama ili tokom prekida napajanja.

Spremni ste ako imate prenosni punjač i odgovarajući kabl za punjenje. Takođe su odlični za pomoć prijateljima i porodici.

Power Bank ima mnogo različitih namena

Danas naši telefoni imaju veće baterije i brže se pune, pa ih možete napuniti gotovo bilo gde. Ipak, to ne znači da nije dobro imati bar jedan ili dva eksterna punjača.

Unutrašnja litijum-jonska baterija može napajati ili puniti razne stvari, posebno jer većina Power Bankov-a ima više USB izlaznih portova. To uključuje USB-A ili USB-C sa podrškom za brzo punjenje, a neki veći modeli čak imaju i 120V AC utičnicu sa strane. Ali, nije reč samo o mobilnim uređajima.

Možete koristiti Power Bank kao rezervni izvor energije za svoj laptop tokom putovanja, za napajanje ukrasnih lampica tokom kampovanja ili za pokretanje prenosivog projektora za filmske večeri u dvorištu.

Ove male kutije sa trenutnim napajanjem mogu se koristiti i za VR naočare i Xbox kontroler tokom celonoćnih gejming sesija, a prenosni Power Station čak može i da pokrene ispražnjenu bateriju automobila. To je stvarno korisno!

Snaga u različitim oblicima i veličinama

Kao što smo već pomenuli, najbolji eksterni punjači dolaze u različitim oblicima, veličinama i sa različitim opcijama porta.

Možete nabaviti maleni punjač od 5.000 mAh koji će vaš telefon u potpunosti napuniti jednom i lako staje u džep ili torbicu. Za nešto veću opciju, izaberite punjač od 10.000 mAh koji će biti uvek pri ruci, ili stavite robustnu bateriju od 26.800 mAh u ranac i budite spremni za svaku situaciju.

Ako vam treba neograničena snaga, opredelite se za nešto veće, ali imajte na umu da će biti veliko, teško i zauzimati puno prostora u vašoj torbi ili koferu.

Punjači kapaciteta od 10.000 mAh su idealne veličine. Većina visokokvalitetnih pametnih telefona ima internu bateriju od 5.000 mAh ili manje, što znači da će punjač od 10.000 pružiti gotovo dva potpuna punjenja. Još važnije, oni su lagani, tanki, veličine su otprilike kao pametni telefon i pristupačni.

Pristupačno i pouzdano

Svi osećamo pritisak na naš novčanik ovih dana. Sve je skupo. Ako ne želite da potrošite 1.200 evra na nov pametan telefon jer vaš stari ne može da izdrži ceo radni dan bez punjenja, kupovina Power Bank punjača od 20 evra sa baterijom od 10.000 mAh je odlična ideja.

Eksterni punjači su pristupačni, jednostavni za upotrebu i vrlo pouzdani u osiguravanju dovoljno energije za telefone, tablete, satove, bežične slušalice i još mnogo toga. Korisni su za svakodnevne aktivnosti i savršeni za hitne situacije. Uvek imajte jedan napunjen uz sebe, za svaki slučaj. Nikad ne znate kada će vam zatrebati.

Kada jednom kupite Power Bank, zapitaćete se zašto ga ranije niste nabavili.

Autor: Miloš Božilović | Objavljeno: 10.07.2024. | Modifikovano: 10.07.2024.