Zbog ovakvog ponašanja možete postati sumnjivi avionskom osoblju

Putnici koji planiraju da kupe avio karte za put ovog leta, treba da se informišu zbog čega mogu izazvati paniku među osobljem u avionu. Naizgled bezazleno ponašanje može stvoriti utisak da ste terorista ili krijumčar droge.

Šale na temu terorizma

Šaljivdžije koje žele da opuste atmosferu pred putovanje i šale se na temu bombi, oružja, terorizma ili bilo kakvog nasilja, u najboljem slučaju će završiti na višečasovnom ispitivanju, zbog kog će najverovatnije propustiti let.

Ljudi sa bradom i putnici koji putuju sami

Aerodromsko osoblje pažljivo će Vas posmatrati ukoliko nosite bradu ili putujete sami. Takođe, ako glasno kritikujete skener za kontrolu i službenike na aerodromima, verovatno je da ćete se kvalifikovati za dodatnu detaljnu proveru.

Kafa u prtljagu

Kako ih policijski psi ne bi otkrili, krijumčari droge miris kafe koriste da zamaskiraju miris narkotika. Ukoliko ste bili na destinaciji koja je poznata po uzgoju kafe, slobodno ponesite manju količinu kući, ali ne preterujte, inače ćete iskustiti pretres tokom celog leta.

Nepoštovanje protokola i napuštanje reda

Nepoštovanje protokola pred pasošku kontrolu dovešće do dodatnih provera, a ukoliko pokažete drskost, situacija se može dodatno zakomplikovati. Ukoliko pokušate da promenite red, misleći da je neki drugi kraći ili se brže pomera, možete postati sumnjivi službenicima na aerodromu.

Unošenje lekova i laptopa

Proverite da li je unošenje leka koji nosite dozvoljeno, jer različite zemlje imaju različita pravila u vezi sa medikamentima. Laptop ćete izvaditi za prolazak kroz skener kako bi se službenik na aerodromu uverio da se ne radi o eksplozivu. Ukoliko laptop nakon provere ne može da se uključi, može biti konfiskovan, a vama uskraćen bording na let.

Zadatak osoblja je da vodi računa da Vi bezbedno stignete do svog odredišta, a na Vama je da izbegavate da putujete sami, pričate neslane šale o teroristima ili nosite sa sobom mnogo kafe.

Autor: Katarina Adamović | Objavljeno: 09.08.2018. | Modifikovano: 26.11.2018.