Putovanje u Novi Sad - Upoznajte Srpsku Atinu

Smeštaj Novi Sad – putovanje u Novi Sad: Novi Sad je drugi po veličini grad u Srbiji i jedan od najlepših u celoj zemlji. Nazivaju ga Srpska Atina, jer je dugo vremena bio kulturni centar Srbije, a isti nadimak nosi i danas zbog bogate ponude kulturnih sadržaja i izuzetno zanimljivih građevina i arhitekture na njegovim trgovima i ulicama.

Putovanje u Novi Sad je izvrsna prilika da upoznate ovaj kulturni, univerzitetski i naučni centar prelepe Vojvodine. Na našem sajtu već sada možete proveriti koji su aranžmani za putovanje u Novi Sad na raspolaganju, i izabrati onaj koji odgovara svim vašim preferencijama.

Novi Sad znamenitosti

Prilikom dolaska u Novi Sad znamenitosti su prvo što će vam privući pažnju. Jedna od najvećih se nalazi u samom centru grada, a reč je o Trgu Slobode na kome se nalaze Gradska kuća u neorenesansnom stilu, spomenik Svetozaru Miletiću visok sedam metara, kao i crkva Ime Marijino iz 1895. godine.

Tu je i nezaobilazna Petrovaradinska tvrđava koja pruža prelep pogled na Dunav i grad. Na tvrđavi možete uživati u šetnjama i pogledu, kao i brojnim restoranima i kafićima koji gledaju na Pijani sat – simbol Petrovaradina i Novog Sada.

Smeštaj Novi Sad – hoteli i apartmani

Kada je u pitanju smeštaj Novi Sad nudi izuzetno lepo opremljene hotele koji će vam pružiti najbolju uslugu u ovom gradu. Ukoliko su vaš izbor hoteli Novi sad ih ima u samom centru, kao i po čitavom gradu, pa se možete smestiti tamo gde vam potrebe nalažu. Koji god hotel da izaberete, u blizini ćete imati šetališta, neku značajnu znamenitosti ili niz kafića i restorana u kojima možete da uživate.

Kada otputujete u Novi Sad apartmani takođe mogu biti odlično rešenje za boravak u ovom gradu. Prednost apartmana je u nešto nižim cenama i visokom nivou privatnosti koju pružaju, ali ono što verovatno nećete iskusiti u okviru njih jesu bazeni, spa centri i slični sadržaji karakteristični za hotele, pa je najbolje da napravite izbor prema sopstvenim željama i potrebama.