Zaboravite na vožnju do mora, neka drugi brinu o tome

Pogled na more i grad

Znate li onaj osećaj kada miris soli ispuni sinuse, zazveče krigle, a vi opijeni od Sunca ležite na pesku i pomalo obamrli čekate sledeći talas da vam zapljusne preplanule noge? I tako dan za danom, uživate, ne misleći na posao i brige koje ste ostavili za sobom, u danu kada ste napunili gepek i krenuli put mora. A onda vam naiđe poslednji dan odmora, i čeka vas stotine kilometara naizmeničnog gaženja kvačila i gasa. “Dođavola“ pomislite i počinjete iznova da gradite projekat teleporta, koji vam eto baš nikada ne uspe. A onda vam gomilu lepih uspomena upropasti smetena koncentracija na autoputu koji još uvek nije dovršen. Kako da to izbegnete?

Organizovan kombi prevoz – idealna šansa za užitak

Istina, ima nečega posve dosadnog u dvanaestočasovnom klackanju autobusom do turističke destinacije koja vrvi od neosunčanih turista. Ali ovde govorimo o tome da će vam ono što primorci zovu “gušt“ biti i te kako veliki, ukoliko ne morate da brinete o vožnji do mora, već sa limenkom hladnog piva uživate u prevozu, dok neko drugi brine za volanom. Pojedine turističke agencije nude najam kombi prevoza što će i te kako pružiti udobnost, bezbednost i sigurnost na putu, a da vi nećete morati ni prstom da mrdnete. A šta sve dobijate time?

Ne zanimaju vas radovi na putu

Svesni smo toga da se poslednjih godina do Grčke grade putevi. Niko, ali baš niko ne voli da vozi kao po jajima, razmišljajući o tome da li će oštetiti trap, izbušiti gumu ili izgrebati sopstveni automobil. Ukoliko se odlučite da do Grčke idete kombijem, na njemu je da odradi sve provere automobila, a bilo koje oštećenje od puteva koji su u izradi, jednostavno nije vaš problem! Ovih dana rade se deonice kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku, pa jednostavno nećete morati da brinete o tome da li ćete dobiti upalu mišića od kombinacije prve i druge brzine.

Pogled na grad Oia i more

Zaboravite na putarine i naplatne rampe na granicama

Nedavno uvedena naplatna rampa na prelazu Evzoni nedavno je počela sa radom, pa biste svakako morali i na njoj odvajati sitne evre. To vas očekuje i kroz Makedoniju, te je stoga bolje i opuštenije da vi sami o tome jednostavno ne brinete.

Problemi sa parkingom su prošlost

Još jedna od pogodnosti koju nudi kombi prevoz jeste i ta da ćete zaboraviti na parking mesto u pojedinim turističkim mestima. Kada stignete moći ćete da se opustite uz koktel i šetnju, a o tome da li je prevalio koji promil ili parkirao nepropisno, brinuće jedino vaš vozač.

Lopovska posla

Zanimljivo je (bez namere da vas previše uplašimo) da se poslednjih godina sve više ljudi javlja zbog nestanka stvari iz automobila, pa i samih automobila na letovalištima. Još jedan od razloga zbog čega ćete odabrati put ka Grčkoj ili crnogorskom fjordu jeste i taj što nećete morati da brinete o bezbednosti sopstvenog automobila. Profesionalci će biti zaduženi za to.

Posle svega možemo još jedino da vam kažemo da se sezona bliži. Miris sredstva za sunčanje koji se meša sa svežim jutarnjim obalnim mirisom vam je na dohvat ruke. Ukoliko na vreme rezervišete aranžmane, moći ćete da prođete i jeftinije. U kombinaciji sa prevozom eto i dobitnog saveta. Šta da vam kažemo. Pripremajte kofere, šlaufe i lopte. Leto se bliži…

Prijavite se za PutujSigurno newsletter.

Naš stručni tim svakog utorka bira najzanimljivije vesti iz sveta turizma i putovanja i najbolje specijalne ponude. Više od 5.000 putnika se već prijavilo. Prijavite se. 

Mateja Panović's picture
Mateja Panović
Urednik Putuj Sigurno online magazina. Optimizator u svakom pogledu. Strastveni putnik čiji svaki korak puta biva isplaniran do detalja iako ne dozvoljava da preciznost plana oduzme dušu destinaciji. Strogu tačnost ipak treba sačuvati za posao, zaključanu u fioci kancelarije.
Povezani tekstovi: 
14.05.2016 | Autor: Jelena Cvetkovic

Salcburg je karakterističan alpski grad u Austriji, unikatnog duha. Grad u kom je živeo Mocart i gde su nastale Mocart kugle, poseban šarm ima za vreme Adventa.

09.05.2018 | Autor: Mateja Panović

Zanima vas kako da izbegnete razmišljanje o dugom putu do nekog letovališta, kao i gužvama na autoputevima i granicama? Saznajte kako da uživate na odmoru, a da ne morate da razmišljate o parkingu, o tome da li je vaš auto na sigurnom. Informišite se zašto je organizovani kombi prevoz idealna šansa za užitak.