Bad Ischl putovanje

Bad Ischl znamenitosti – aranžmani za putovanje: Kao što je Hallstatt najstariji rudnik soli, koji vodi poreklo čak iz perioda La Ten kulture na području današnje Austrije, tako je Bad Ischl, grad u centralno delu ove države, najvažnije i najveće nalazište soli koje je danas u upotrebi.

Ovo nalazište pokriva čak 27% potreba celokupne države, a pored toga funkcioniše i kao termalna banja i lečilište, što je jedan od glavnih razloga popularnosti ovog grada kod Austrijanaca, ali i kod inostranih turista, čijih godišnjih poseta bude čak preko 400 hiljada.

Ako i vi razmišljate da posetite ovaj grad u srcu okruga Gmunden, u nastavku saznajte šta vas tamo očekuje.

Bad Ischl znamenitosti

Grad Bad Ischl je svoj procvat kao destinacije idelane za relaksaciju, dobio u periodu bidermajera, u 18. veku, kada je postao letnja rezidencija cara Franje Josipa I, što okvirno desilo u periodu kada su podignute terme oko termalnog izvora slane vode.

U ovm razdoblju su podignute i neke od najznačajnijih znamenitosti ovog grada, poput Leharovog teatra, Carske vile i Gradske kuće koja po stilu pripada periodu kasnog klasicizma. Na mestu starog Terapijskog centra, koji je prvi put izgrađen u drugoj polovini 19. veka, i renoviran krajem 20., danas se nalaze kongres i teatar.

Pored već pomenute Gradske kuće, najveć znamenitost ovog grada je parohijska crkva Sv. Nikole sa gotskim zvonikom, kao i crkva hodočašća u naselju Lauffen, čije poreklo seže čak do 15. veka.

Grad ima i muzej Marmorschloessl, sa automobilima i avionima, a svakog leta ovde se održava festival operete. Bad Ischl je tokom 19. veka bio muzički i pozorišni centar, u kom su nastupale najpoznatije muzičke zvezde tog vremena, uključujući i Bramska i Štrausa.

Bad Ischl smeštaj

Budući da veliki broj ljudi u ovom gradu radi u uslužnom sektoru, odnosno turizmu, tako da ovde svakako možete da očekujete vrhunsku uslugu i kvalitetne smeštajne jedinice, bilo da planirate ovde da dođete na lečenje, odmaranje, ili čisto želite da upoznate ovaj grad i njegove mnogobrojne znamenitosti.

Pogledajte na našem sajtu ponude aranžmana za putovanje u Bad Ischl, obezbeđene od strane turističkih agencija, pa odaberite odgovarajući u skladu sa vašim željama!

Pretraga

Destinacija

  • Bad Ischl

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.