Austrija putovanja

Austrija putovanja – aranžmani: Austrija je država koja se nalazi u središnjem delu Evrope. Glavni grad je Beč, a ukupni broj stanovnika koji živi u ovoj državi je oko 8,3 miliona. Područje današnje Austrije je bilo nastanjeno i u starijem kamenom dobu, o čemu svedoče brojna arheološka nalazišta. Turizam zauzima veoma važno mesto u privredi Austrije. U tome prednjači pokrajina Tirol (ski centar – Insbruk) na zapadu zemlje, koja ostvaruje skoro polovinu ukupnih austrijskih prihoda od turizma. Razvijen je i hotelski i seoski turizam, a brojni turisti dolaze u Austriju i leti i zimi. Značajne prihode od turizma ostvaruje i Beč, jedan od najlepših evropskih gradova. Ukoliko i vi želite da posetite Austriju, potražite ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite sebi nezaboravno putovanje u ovu zemlju.

Putovanje u Beč

Beč je glavni i najveći grad Austrije, a sedište je nekoliko značajnih međunarodnih organizacija. Istorijski centar grada – Inner Stadt uvršten je na UNESCO-vu listu mesta svetske baštine zbog brojnih arhitektonskih spomenika, posebno – baroknih palata i parkova, kao i zbog monumentalnih palata iz 19. veka.

Beč ima i široku paletu muzeja i memorijalnih objekata, pa je svaka poseta ovom gradu pravo uživanje. Karakteristična je i arhitektura ovog grada, pa je svaka građevina posebna i velelepna na svoj način. Beč je poznat i po bibliotekama, ali i kao kulturno središte, ne samo Austrije nego i celog sveta. Godišnje, ovaj grad poseti više od 2 miliona turista.

Austrija zimovanje

Tirol je istorijska regija u srednjoj Evropi, koja se najvećim delom prostire na zapadu Austrije. Tirol je ispresecan Alpima, pa je samim tim turizam veoma značajna privredna aktivnost. Austrijski deo Tirola ostvaruje u sezoni više od 40 miliona noćenja, a neka od čuvenih zimovališta u Tirolu su Kicbil, Insbruk, Išl i Sent Anton.

Austrija last minute

Za sve turiste koji žele da putuju u Austriju i provedu savršeni odmor u ovoj zemlji, veoma su primamljive Austrija last minute ponude, s obzirom na to da su tada cene znatno niže i pristupačnije većem broju turista. U ovoj zemlji turistima su na raspolaganju brojni smeštajni kapaciteti, a bilo da su u pitanju Austrija hoteli ili Austrija apartmani smeštaj je u potpunosti prilagođen svim mogućim zahtevima turista, kako bi se obezbedio njihov maksimalni ugođaj i komoditet.

Pretraga

Destinacija

  • Austrija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.