Putovanje u Beč

Beč putovanje i smeštaj – ponuda aranžmana: Posetite glavni grad Austrije, evropsku prestonicu kulture, i otkrijte sve čari koje nudi. Beč putovanje će vam podariti senzacionalno iskustvo, prilikom kog ćete biti u mogućnosti da osetite jedinstvenu atmosferu koju stvara tradicionalan i autentičan duh naroda koji u gradu živi.

Istorija Beče datira još od prvog veka nove ere, kada su Rimljani ovde osnovali vojnu Vindobonu, a ostaci iz rimskog doba su još uek primetni u centru grada. U srednjem veku Beč je postao trgovačko sedište, dok je u doba dinastije Habzburga postao najveći ekonomski i kulturni centar Evrope. I dan-danas mnogi hoteli u Beču, objekti i kultne građevine odišu stilom baroka i rokokoa koji je ovde dominantan još od perioda vladavine Marije Terezije. U XIX veku, Beč se razvio u moderni grad u kom se razvijao umetnički stil – secesija. Ukoliko još niste posetili grad na obali Dunava, predlažemo vam da otkrijete šta naši Beč aranžmani nude kako biste što pre mogli da isplanirate svoj put.

Beč znamenitosti i atrakcije

Među znamenitosti u Beču spada veliki broj najrazličitijih kulturno-istorijskih spmenika koji su od velikog značaja za celu Evropu. Prvi na listi Beč znamenitosti je dvorac Šenbrun koji okružuju predivni vrtovi, a koji je u prošlosti predstavljao letnju rezidenciju Habzburgovaca.

Dvorac Belvedere koji se sastoji iz dve palate važi za najlepšu baroknu građevinu na svetu i omiljena je turistička atrakcija. U nizu atrakcija je i Hofburg – kompleks rezidencija Habzburškog carstva koji je počeo sa izgradnjom u XIII veku.

Ne propustite priliku da šetate najpoznajtijom ulicom u Beču – Ringštrase gde se nalaze čuvene gradske znamenitosti kao što su: Bečka državna opera, Muzej istorije umetnosti, Prirodnjački muzej, spomenik Štrausu i Geteu, ali i parkovi Stadpark i Rathauspark.

Postoji milion razloga zbog kojih bi trebalo da posetite Beč i da se upoznate sa najlepšim arhitektonskim dostignućima u Evropi. Muzeji, galerije, najlepši parkovi – sve vas to očekuje u Beču. Osim toga, najbolji gastronomski specijaliteti i odlično pivo su garatovani u svim restoranima i barovima grada.

Smeštaj u Beču

Austrijska prestonica je izrazito popularna svetska destinacija, stoga se Beč smeštaj deli na mnogo kategorija. Treba imati u vidu da su Beč hoteli najpopluarniji vid prenoćišta zbog širokog asortimana ponude. Za grupe mladih kojima je bitnije putovanje od samog izgleda smeštajnih jedinica, popularni su i hosteli. Osim toga, u ponudi postoje i mnogobrojni apartmani koji nude visok nivo komfora. Cena smeštaja u Beču zavisi od dela grada u kome odsedate i perioda u kom ga rezervišete.

Opredelite se za Beč putovanje i posetite grad koji je vekovima bio kapija između Istoka i Zapada, grad koji je danas sinonim za kosmopolitsku atmosferu i grad koji vas svojim šarmom i bogatom kulturnom ponudom neće ostaviti ravnodušnim. Isplanirajte put već danas i upoznajte čari grada koji svake godine privlači sve veći broj turista.

Pretraga

Destinacija

  • Beč

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.