Halajn putovanje - aranžmani

Halajn putovanje – aranžmani: Istorijski gradić Halajn nalazi se u austrijskoj provinciji Salcburg, i predstavlja glavni grad istoimenog okruga. Nekada najpoznatiji po rudniku soli po kom je i dobio ime, naselje na ovom području je postojalo još pre 4000 godina. Pod imenom Halajn, grad je poznat od 13. veka.

Danas je ovaj grad poznat po proizvodnji piva, a ako ste ljubitelji, neka to bude prvi razlog da posetite ovaj gradić.

Halajn znamenitosti

Pored brojnih pivnica i restorana koji se baš ne mogu podvesti pod znamenitosti, već su više atrakcije, mada verovatno zavisi od tačke gledišta, Halajn se može pohvaliti sa dva muzeja, od kojih je jedan istorijski, dok je drugi muzički.

Muzej Kelltenmuseum u svojoj postavci sadrži artefakte i brojne narative koji opisuju drevnu halštatsku u latensku kulturu, kao i razvoj rudarske industrije, pre svega rudarenja soli, koje su ove dve kulture u započele. Ovaj muzej prati razvoj industrije i preko srednjeg veka, pa sve do perioda renesanse.

Muzej “The Silent Night” je posvećen komponovanju jedne od najpoznatijih božićnih pesama iz 19. veka, kao i životu i delu kompozitora Franca Ksavijera Grubera. Muzej takođe u svojoj postavci poseduje i gitaru koju je originalno koristio liričar Džozef Mor, kao i nekoliko potpisanih partitura.

Halajn smeštaj

Halajn se odlikuje mnoštvom hotela koje karakteriše vrhunska udobnost kao i usluga na visokom nivou, kao i lokacije koje će vam omogućiti da budete bliže centru, ili periferiji, u zavisnosti od toga da li ste skloniji izletima ili biste radije provodili vreme obilazeći grad.

Ako smatrate da je Halajn gradić koji zaslužuje da ga upoznate, pogledajte aranžmane koje nude tustičke agencije na našem sajtu, i odaberite aranžman za Halajn po prustupačnoj ceni!

Pretraga

Destinacija

  • Halajn

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.