Hallstatt putovanje

Hallstatt putovanje – aranžmani: Verovatno najfotografisanije selo u Austriji, ako ne i na svetu, Hallstatt se na nalazi na zapadu Halštatskog jezera u austrijskom kraju pod nazivom Salzkammergut. Hallstatt je najpoznatiji po najstarijem rudniku soli koji je ovde postojao, i po kome je cela ova oblast i dobila ime.

Ako do sad niste posetili ovo austrijsko seoce čuveno po svom istorijskom i arheološkom nasleđu, pravo je vreme da se organizujete i isplanirate svoje putovanje u Hallstatt.

Hallstatt znamenitosti

Kao jedna od prvih stvari koje treba da uradite kad dospete u Hallstatt, jeste da posetite muzej grada u kome se nalaze artefakti stari i po nekoliko hiljada godina. Takođe, nikako ne preskačite Beinhaus, što u prevodu znači “kuća kostiju”, mesto koje se slobodno može definisati kao specifična vrsta hrama.

Naime, ovde se nalazti preko 1200 lobanja, nekih i ukrašenim cvetnim dezenom, poređanim tako da se srodnici nalaze jedni do drugih, a ono što im je svima zajedničko jeste što imaju ispisan datum smrti. Ova kosturnica postoji od 12. veka i predstavlja svojevrsno kulturno blago, koliko god morbidno na pvi pogled izgledalo.

Razlog nastanka ovakvog jednog svetilišta, zapravo ima praktične pobude. Naime, zvanično groblje u Hallstattu je bilo previše malo, a mogućnost njegovog proširenja nije postojala, dok je dodatnu prepreku predstavljala činjenica da je kremacija u to doba bila zabranjena, pa je ovakav način čuvanja posmrtnih ostataka postao tradicija u Hallstattu.

Hallstatt smeštaj

Kada je u pitanju Hallstatt hoteli su ovde jako zastupljeni, a prvi je izgrađen čak 1855. godine, nakon čega se njihov broj samo uvećavao, što ne iznenađuje s obzirom na ogroman broj turista iz celog sveta koji ga maltene svakodnevno posećuju.

Ako želite da se pridružite tim ljudima i otkrijete čari ovog magičnog seoceta u kom ćete se ne samo lepo provesti i stvoriti nezaboravne uspomene, već ćete i  dosta toga naučiti, naročito ako ste ljubitelji istorijskih predanja.

Obavezno pogledajte aranžmane za Hallstatt koje nude turističke agencije na našem sajtu, odaberite odgovarajući i rezervišite vaše putovanje na vreme!

Pretraga

Destinacija

  • Hallstatt

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.