Salcburg putovanje u “Slani grad”

Salcburg putovanje – aranžmani: “Slani grad” je drugi po veličini grad u Austriji, jedna od najpopularnijih evropskih destinacija među svim generacijama. Razlog tome je što se Salcburg smatra drugim Rimom, prvenstveno zbog ogromnog broja fontana, crkava i manastira, a takođe je poznat i po takozvanom Salzburškom festivalu, koji ima jako dugu tradiciju održavanja, čak od 1920. godine.

Ako vas do sad put nije naveo do ovog austrijskog grada prepunog istorije, onda je vreme da se saznate zašto bi to što pre trebalo da uradite!

Salcburg znamenitosti

Možda nije “znamenitost” u klasičnom smilslu te reči, ali prethodno pomenuti Salcburški festival predstavlja jedan od najboljih povoda da se nađete u ovom gradu. Mocart i njegova muzika su simbol ovo festivala, a istovremeno i celog grada, pa je u ovom periodu grad praktično “okićen” Mocart kuglama, zahvaljujući kojima se, između ostalo, i prepoznaje u svetu.

Festung Hohensalzburg je druga stvar koju ne biste trebalo da preskočite kad se ovde nađete, a reč je o srednjovekovnom zamku na brdu Festungsberg. Ovaj zamak dominira na gradom, i odavde vam se pruža pogled na sve gradske tornjeve, crkve i široke ulice. Ovaj dvorac se inače ubraja među najveće sredjovekovne tvrđave na šodručju Evrope.

Kada smo već pomenuli ulice, Getreidegasse je najpoznatija ulica u Salcburgu, tačnije njegovom Starom gradu, a svoje poreklo vuče još iz perioda vladavine Rimljana, kada se Salcburg nazivao Iuvavum. U ovoj ulici čak postoji i pravilo kako se reklame i bilbordi moraju postavljati, kako se ne bi narušila autentičnost ulice, o čemu gradski čelnici izuzetno vode računa.

Salcburg smeštaj

Kada je u pitanju Salcburg aranžmani, bar većina, obiluju ponudom različitih smeštajnih jedinica, rangirajući se od centra grada, pa ka njegovoj unutrašnjosti, pri čemu su vam na raspolaganju i hoteli i apartmani, pa šta vam se više dopadne.

Ako smo vas ubedili da posetite Salcburg, pogledajte aranžmane agencija koje možete pronaći na našem sajtu, i rezervišite svoje putovanje na vreme, a lepe uspomene i dobar provod su iskustva koja ćete svakako doživeti!

Pretraga

Destinacija

  • Salcburg

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.