Albena letovanje - izbor za savršen odmor

Albena hoteli – aranžman za letovanje: Albena je glavno crnomorsko odmaralište u severnoistočnoj Bugarskoj, udaljeno oko 30-ak kilometara od Varne i tamošnjeg aerodroma. Albena je jedno od namenskih letovališta na bugarskoj obali Crnog mora, sagrađena je na praznom terenu 60-ih godina prošlog veka, a sada je to pravi mali grad sa centrom, ulicama, trgovima, pa čak i javnim prevozom. Ovo mesto postalo je jedna od omiljenih destinacija brojnim turistima, a ukoliko i vi želite da posetite Albenu pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta.

Albena je bugarsko žensko ime, a izgrađeno naselje je dobilo nazic prema ženskom liku iz priče bugarskog pisca Jordana Jovkova. Albena poseduje najveći broj mineralnih izvora u čitavoj Bugarskoj. Pored toga, medicinski centar u Albeni je najveći bugarski terapijski centar i nudi sve vrste masaža i terapija.

Albena plaže

Teritorija Albene ima oko 7 kilometara dugu, kao i oko 150 metara široku plažu, sa finim belim peskom. Dubina mora ne prelazi 1,5 metara na udaljenosti do 100 – 150 metara od plaže. Na plaži se nalazi veliki broj restorana, barova, klubova, kao i dečjih parkova ali i igrališta koja nude širok izbor animacija i sportskih aktivnosti.

Voda koja zapljuskuje obale Albene je veoma čista, tirkizno plave boje. Turistička sezona traje od maja do oktobra, s obzirom na to da vazdušna temperatura u tom periodu dostiže željeni nivo neophodan da i temperatura vode bude na zadovoljavajućem nivou.

Albena hoteli

Albena je najatraktivnije letovalište u Bugarskoj, a u pitanju je zatvoreni turistički kompleks sa 40-ak hotela (2-4 zvezdice), kapaciteta više od 15.000 kreveta. Kada su u pitanju Albena hoteli u njima prevashodno odsedaju i borave strani turisti, s obzirom na to da mesto ima dobru reputaciju i o njegovoj lepoti i atraktivnosti se daleko pročulo.

Last minute Albena

Albena last minute ponude itekako su popularne kod naših turista, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Albena first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom mestu na obali Crnog mora u Bugarskoj.

Pretraga

Destinacija

  • Albena

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.