Sveti Vlas letovanje

Sveti Vlas hoteli – aranžmani za letovanje: Sveti Vlas je grad i primorsko letovalište na crnomorskoj obali Bugarske, smešteno u opštini Nesebar. Grad je smešten u podnožju Balkanskih planina, a naselje je osnovano  u 2. veku pre nove ere. Ime Sveti Vlas nosi od 14. veka, po manastiru Sveti Vlas koji se tu nalazi. Sve do 1920. godine ovo je bilo grčko ostrvo, da bi sredinom veka postalo ekskluzivno letovalište. Ukoliko imate želju da posetite ovo mesto, pogledajte ponudu turističkih agencija sa našeg sajta.

Sveti Vlas je jedino mesto na bugarskom primorju čija plaža je okrenuta ka jugu. Ovo mesto je jedno od najpopularnijih za odmor domaćim, bugarskim turistima, ali svake godine privlači sve više i više stranih posetilaca.

Sveti Vlas plaže

Sveti Vlas ima tri plaže ukupne dužine oko 3 kilometra. Srednja plaža je najveća i na njoj ima i najviše sadržaja za posetioce. Južno od nje se nalazi Campingi plaža, koja je dosta manja, a treća i najmanja plaža je u blizini nove luke za jahte “Dinevi”, po kojoj je ovaj grad i najviše poznat.

Pesak na ovim plažama je fin, sitan i čist, kao i voda koja zapljuskuje obale ovog mesta. Na ovoj destinaciji vlada jedinstvena kombinacija čistog vazduha koji dolazi sa obližnjeg planinskog venca, prelepe prirode i mora. Na većem delu plaže se naplaćuje korišćenje suncobrana i ležaljki, mada postoje delovi plaže koji su potpuno besplatni.

Sveti Vlas hoteli

Kada je u pitanju Sveti Vlas hoteli koji se nalaze variraju od izuzetno luksuznih do onih sa skromnijom ponudom smeštajnih objekata i pristupačnijoj ceni široj populaciji. Najveći rizort koji se nalazi u ovom letovalištu je zatvorenog tipa i obiluje brojnim luksuznim smeštajnim jedinicama.

Pored hotelskog smeštaja u ponudi ovog bugarskog letovališta nalaze se i brojni moteli, vile, ali i privatni smeštaj po kućama lokalaca. To su svakako jeftinije varijante, ali užitak neće manjkati za bilo koji vid smeštaja da se opredelite.

Last minute Sveti Vlas

Sveti Vlas last minute ponude itekako su popularne kod naših turista, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Sveti Vlas first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom mestu na obali Crnog mora u Bugarskoj.

Pretraga

Destinacija

  • Sveti Vlas

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.