Hurgada letovanje - letovalište na Crvenom moru

Hurgada letovanje – aranžman: Hurgada je grad i najznačajnije letovalište koje se nalazi u Egiptu. Nalazi se na obali Crvenog mora, a radi se o relativno mladom gradu – osnovan je početkom 20. veka. Ovo mesto jedno je od omiljenih destinacija brojnih turista, a među njima je svake godine i veliki broj turista iz Srbije i regiona. Pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta i rezervišite već sada sebi letovanje u Hurgadi.

Hurgada je nekada bilo ribarsko selo, a sa razvojem je počelo sedamdesetih godina prošlog veka i danas predstavlja jedno od najznačajnijih modernih letovališta Crvenog mora. Grad ima oko 250.000 stanovnika a sastoji se iz tri dela: El Dahar (stari centar – arapski deo koji je zadržao orjentalni duh), Sakkala – noviji centar i El Memsha (moderan turistički deo sa dugim šetalištem).

Hurgada hoteli

Na peščanoj obali u dužini od oko 45 kilometara nalaze se Hurgada hoteli koji svojim sadržajem i komforom mame turiste iz celog sveta u toku cele godine s obzirom na to da temperature vazduha ne spada ispod 23 stepena. U ponudi se nalazi oko 250 hotela raznih kategorija, a u široj zoni grada izgrađena su i nova letovališta – El Gouna, Makadi bay, Sahl Hasheesh, Soma bay.

Hurgada plaže

Plaže u Egiptu su veoma prijatne, peskovite i čiste. Ovde se nalaze neke od najlepših plaža na svetu, sa fantastičnim lokacijama za ronjenje. More je veoma bogato prelepim šarenim ribama i prekrasnim koralima, koji su i zaštitni znak ove zemlje.

Agiba Beach predstavlja pravu malu oazu mira. Mala, ali spektakularna obala zadivljujuće lepote, pružiće vam sjajan dan. Agiba predstavlja jednu od najboljih letnjih lokacija na svetu.

Soma Bay se nalazi između Hurgade i Safage i predstavlja biser Crvenog mora. Bogati morski svet, prekrasan pesak i tirkizno, čisto more, učiniće vaš odmor nezaboravnim. Ovo mesto je veoma privlačno za sportske aktivnost, kako u moru, tako i na plaži, a tome je znatno je doprineo izuzetan položaj same plaže.

Hurgada znamenitosti

Najznačajnije znamenitosti Hurgade, a i samog Egipta, su svakako piramide. Oko 2900 godina pre nove ere, pre smrti svakog farona počela je izgradnja njihovih grobnica, poznatijih kao Keopsova, Kfrenova i Mikerinova piramida. Najpopularnije turističke atrakcije Hurgade su Bazar u El Daharu, pomorski život u Akvarijumu, podvodne aktivnosti i prelepi korali ostrva Giftun.

Last minute Hurgada aranžmani

Hurgada last minute aranžmani itekako su popularni, s obzirom na to da turisti žele da prođu što jeftinije. A ako želite već sada da sebi isplanirate letovanje, možete potražiti i first minute Hurgada ponude u nekoj od agencija sa našeg sajta.

Ipak, u Hurgadi je moguće letovati tokom cele godine, jer klimu karakterišu vruća i suva leta i tople zime. Konkretno, u februaru temperatura vode u priobalju je oko 20 stepeni, a temperatura vazduha između 23 i 25 stepeni Celzijusa. Za turiste se organizuju i atraktivni izleti u pustinju s posetom beduinskim selima, kao i jahanje kamila.

Pretraga

Destinacija

  • Hurgada

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.