Dalmacija letovanje

Dalmacija letovanje – ponuda aranžmana: Dalmacija je smeštena na istočnoj obali Jadranskog mora, u Hrvatskoj. Ona se proteže od ostrva Rab na severoistoku sve do ulaza u Bokokotorski zalic na jugoistoku. Dalmacija je izuzetno popularna destinacija za putovanje, naročito Slovencima i Italijanima, ali poslednjih godina i sve više narodu sa naših podneblja. Ovaj region je podeljen u četiri županije, ali su najpoznatiji gradovi Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik.

Osim toga, ono zbog čega je Dalmacija letovanje izutezno atraktivno su predivna ostrva koja su stekla i svetsku slavu svojim izgledom i najčistijim delom Jadranskog mora. Neki od njih su Hvar, Brač, Korčula i Mljet. Ni tu nije kraj lepotama Dalmacije, s obzirom da se u njoj nalazi i nekoliko nacionalnih parkova koji privlače veliki broj posetilaca – Kornatski arhipelag, kraški kanjon Paklenica, slapovi Krke i ostrvo u ostrvu na Mljetu. Postoji pregršt razloga zbog kojih bi trebalo da posetite Dalmaciju, a uz jedan od naših sjajnih aranžmana, sada ste i u prilici da to i učinite.  

Šta Dalmacija nudi?

Dalmacija je čitava regija, stoga i nudi različite turističke atrakcije i znamenitosti, počevši od prirodnih lepota, preko kulturno-istorijskih spomenika, do najbolje zabave na ostrvima, najlepšim vinima i izuzetnom gastronomskom ponudom. Izdvojićemo samo nekoliko mesta koje će vas zasigurno oboriti sa nogu, a vi samo treba da odlučite čemu ste najnaklonjeniji. Jedno od najposećenijih turističkih mesta je srce Dalmacija – Makarska koja je smeštena južno od parka prirode Bikova, u morskoj uvali. Krase ga jedna od najdužih šljunkovitih plaža na Jadranu i borova šuma.

Kada neko kaže Dalmacija Split je vrlo često prva asocijacija. Split je glavno urbano mesto i ujedno najveći grad u Dalmaciji. Ovaj grad ima tradiciju postojanja dužu od 1700 godina i u njemu se nalaze značajni kulturni i arheološki spomenici. Od ovog grada vode putevi i kopnom i morem do najlepših bisera Jadrana. Poznat je po Carskoj palati, ali i po šetalištu koje nudi fantastičan pogled.

Da je Zadar Dalmacija jedinstveno mesto potvrđuje činjenica i da je on okružen velikim brojem nacionalnih parkova i parkova prirode. Zadar je izuzetno posećeno turističko mesto, a ne samo polazna odrednica ka ostrvima. Poseduje jedinstven gradski šarm i u isto vreme autentičan duh lokalnog naroda. Ono što ga izdvaja je i prvo sveučilište koje je otvoreno 1396. godine, a tu su štampane i prve hrvatske novine. Grad ima mnogo da ponudi, a na vama je da samo vredno istražite sve opcije.

Smeštaj – Dalmacija hoteli ili Dalmacija apartmani?

Kao što je već napomenuto, Dalmacija je velika oblast, te je vrlo teško dati jednostavan odgovor na ovo pitanje. Ipak, treba imati u vidu da su Dalmacija apartmani možda ekonomičnija varijanta, ali da je bitno da se pre puta uverite u celokupnu ponudu koja može varirati od doba godine. Sa druge strane, hrvatske posećene destinacije su stekle popularnost i po izuzetnoj grani ugostiteljstva, stoga sigurno nećete zažaliti budete li rešli da Dalmacija hoteli budu vaš izbor.

Dalmacija letovanje je popularno, ali ništa manje je i putovanje u drugoj sezoni. Ukoliko želite da je posetite, samo se opredelite za neki od naših aranžmana i uverite se zašto je ova regija toliko popularna.

Pretraga

Destinacija

  • Dalmacija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.