Istra letovanje

Istra letovanje – aranžmani: Istra je najveće jadransko poluostrvo, a nalazi se na severoistočnoj obali Jadrana. Najvećim delom (oko 90%) se nalazi u Hrvatskoj, a ostatak pripada Sloveniji i Italiji. Pogodan geografski položaj Istre omogućio je razvoj velikih gradova – Trsta, Pule, Rijeke, ali i brojnih brodogradilišta, intenzivnog morskog saobraćaja, kao i značajnog turističkog kompleksa. Brojni turisti opsedaju Istru, pogotovo u letnjim mesecima, a ukoliko i vi želite da iskusite sve čari Jadrana na ovom poluostrvu pogledajte ponude turističkih agencija sa našeg sajta.

Istra plaže

Plaža Havajka u Puli sa razlogom nosi svoje ime, jer talasi koji je zapljuskuju podsećaju na one sa popularnog ostrva na Pacifiku. Zbog tih talasa izrazito je popularna među mladima, a s obzirom na to da je poprilično mala, duga svega 30 metara, na njoj je leti poprilična gužva. Pogodna je za čitavu porodicu, a posetioci mogu da plivaju, rone, pecaju ili skaču u more sa stena.

Plaža Biondi u Rovinju je još jedna idilična istarska plaža koja privlači velik broj kupača. Duga je oko 300 metara, pa na njoj ima mesta i za nekoliko molova s kojih se može uskočiti u more, a pogodni su i za sunčanje.

Plaža Kanegra, Savudrija, je plaža sa šljunkom koja je idealna za celu porodicu, a borovi omogućavaju hlad ako se spremate za celodnevni boravak uz more. U blizini su i igralište za decu, restoran i kafić. Plaža Bijeca u Medulinu je duga peščana plaža i nudi vam sve što vam može zatrebati na letnjem odmoru, a dostupna je i invalidima. Ako vam kojim slučajem dosadi more, tu je i bazen.

Istra smeštaj

Istru karakteriše kristalno čisto more, kao i mogućnost uživanja u višemilenijskoj kulturi, spomenicima i kulturnoj baštini istarske obale. Kada je u pitanju hoteli Istra na svojoj obali u ponudi ima itekako ekskluzivne i savremeno opremljene objekte, koji mogu zadovoljiti potrebe čak i najzahtevnijih gostiju.

Pored toga odmor u zelenoj netaknutoj unutrašnjosti, koju odlikuju opremljeni privatni Istra apartmani, tradicionalne kamene kuće, rustične vile i mali porodični hoteli kojima se Istra veoma ponosi, takođe može predstavljati pravo zadovoljstvo i prijatno iskustvo za sve posetioce ovog poluostrva na Jadranu.

Istra znamenitosti

Kada je u pitanju Istra atrakcije koje možete pronaći su brojne i sigurno će zaokupiti vašu pažnju. Poreč je vrlo atraktivna turistička destinacija, a prirodne lepote kao što su Baredine, Markova jama i Pincinova jama svakako vredi videti. Takođe Eufrazijeva bazilika predstavlja najvredniji kulturni spomenik Poreča.

Rovinj je smešten na zapadnoj obali Istre, smatra se gradom romantike i umetnosti, a njegova okolina pruža brojne mogućnosti za rekreaciju i aktivan odmor. Crkva Sv. Eufemije je crkva zaštitnice grada i najimpozantnije zdanje koje se nalazi u gradu.

Pula je grad bogate istorije i brojnih kulturnih spomenika. Najznačajnija građevina od koje počinje i gde se završava svaki obilazak grada jeste Amfiteatar. Izgrađen je u 1. veku i služio je za borbe gladijatora.

Umag je grad i luka u Istri, namenjen bogatijoj klijenteli. U prošlosti je bio letnja rezidencija Rimljana što se može videti po brojnim venecijanskim kućama u starom delu grada.

Last minute Istra

Istra last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovo poluostrvo, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i first minute Istra ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje na ovom poluostrvu na Jadranu.

Pretraga

Destinacija

  • Istra

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.