Letovanje na Korčuli

Korčula letovanje – aranžmani: Korčula je hrvatsko ostrvo, a definitivno predstavlja sve popularniju destinaciju kada se radi o letovanju. Glavni grad ostrva nosi istoimeni naziv – Korčula, a sem njega, najveći gradovi Korčule su Blato i Bela Luka.

Korčulu odlikuje gusta šuma, zbog koga se nekada nazivala i Crna Korčula, ali i izvrsne plaže, more, kao i veliki broj sunčanih dana i odličnih vina. Za letovanje na Korčuli dovoljno je da potražite aranžmane turističkih agencija izlistane na našem sajtu, gde ih brzo i lako možete pronaći i rezervisati.

Smeštaj na Korčuli

Aranžmani za Korčulu uglavnom podrazumevaju hotelski smeštaj. Hoteli se često nalaze na samoj obali i imaju svoju plažu, kao i pogled na morsku panoramu iz svojih soba. Uz odličnu uslugu koju nude, kao i mediteransku hranu i izvrsne plaže – sa odabirom hotela ne možete da pogrešite.

Apartmani na Korčuli takođe su popularan izbor turista, a zavisno od vašeg izbora – bićete bliže ili dalje plažama i centru. Najrazličitije opremljeni apartmani na Korčuli zadovoljiće svačiji izbor, a možete da iskoristite first minute Korčula ili last minute Korčula ponudu, kao i ostale promotivne periode kada je smeštaj, kao i ceo aranžman za Korčulu jefitniji.

Plaže na Korčuli

Strma i stenovita obala ono je što karakteriše Korčulin otok. Cela obala Korčule prostire se na oko 180 km, pa ćete svakako naći onu po vašem ukusu, a one su uglavnom stenovite i šljunkovite, pa je letovanje na Korčuli pravi izbor za sve ljubitelje ovakvih plaža.

Iako je većina njih šljunkovita, na otoku Korčuli postoji i veliki broj peščanih plaža, a većina se nalazi na području Lumbarde i grada Korčule, a ako želite da budete blizu nekoj od njih – postoje hoteli i apartmani na Korčuli koji izlaze na ove plaže, pa prilikom rezervacije aranžmana obratite pažnju i na ovo.

Vela Pržina je najpopularnija plaža na otoku Korčuli, a peščana je. Sem Vela Pržine, plaže na Korčuli koje preporučujemo celodnevno uživanje su i: Pupnatska Luka, Bilin Žal i plaža  Istruga.

Atrakcije na Korčuli

Atrakcije na Korčuli uglavnom se nalaze u gradu Korčula, a neke od njih su: Revelin tvrđava, Zidovi Korčule, Kuća Marka Pola, Kula Morska vrata, kula Zakerja i još mnoge druge. Nema sumnje da će vas fascinirati stara gradnja ovih znamenitosti i građevina, te ćete ih nakon celodnevnog sunčanja i kupanja sigurno rado obilaziti.

Pretraga

Destinacija

  • Korčula

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.