Opatija letovanje

Opatija plaže – Opatija letovanje: Opatija je grad u Hrvatskoj, smešten na Jadranskoj obali u Kvarnerskom zalivu. Važi za jedno od najlepših letovališta na Jadranu, čemu doprinose prelepe plaže i znamenitosti koje turisti obožavaju. Kada je u pitanju Opatija letovanje u ovom mestu može da ima i zabavnu i edukativnu stranu, jer pored uživanja uz more, možete upoznati i istoriju najstarijeg hrvatskog letovališta, razgledajući njegove brojne znamenitosti.

Ukoliko je vaš izbor Opatija aranžmani na našem sajtu mogu da vam pomognu prilikom organizacije letovanja u ovom prelepom gradu. Pogledajte ponudu i izaberite onu koja najviše odgovara vašim željama i preferencijama!

Opatija hoteli i apartmani

Magična Opatija hoteli koje grad nudi i gostoljubivost osoblja će vas osvojiti već pri prvom susretu. Hoteli u Opatiji su poznati po kvalitetu usluge i udobnim sobama, a kako je većina njih smeštena uz samu obalu, odličan pogled na plažu i more je zagarantovan.

Apartmani u Opatiji su takođe odličan izbor za sve one koji žele apsolutnu privatnost, uz niže cene i osećaj kao kod kuće. Apartmane ćete lako iznajmiti u okviru brojnih vila smeštenih na obali, a ugođaj i komfor koji pruža celokupna ponuda Opatije, nateraće vas da ponovo posetite jedan od najsjajnijih bisera Jadrana.

Opatija plaže i znamenitosti

Kada je u pitanju Opatija plaže koje grad nudi spadaju u najuređenije i najlepše u čitavoj Hrvatskoj. Plaže su pretežno peščane, luksuzno opremljene sa svim potrebnim sadržajem za odrasle i decu. Uz svilenkast pesak, kristalno čisto, toplo more je najveći adut ovog letovališta, a uz obalu postoji niz kafića, barova i restorana gde možete probati razna domaća i internacionalna jela i poslastice.

Zaštitini znak Opatije je kamena statua Devojke sa galebom, na čijem je mestu nekada stajao kip kip “Madonna del Mare,” dok ga nije srušilo nevreme. Madonna je postavljena da čuva dušu grofa Arthura Kesselstadta, nestalog nedaleko od rta u talasima 1891. godine.

Važne znamenitosti koje bi trebalo da posetite su i vila Angiolina, crkva Sv. Jakova, Hrvatska ulica slavnih, Park Sv. Jakova, Umetnički paviljon Juraj Šporer i mnoge druge. Park Angiolina se posebno izdvaja među znamenitostima Opatije, jer poseduje razne biljne vrste i pruža fenomenalan pogled na more, a više puta je i nagrađivan kao jedan od najlepših u zemlji. Pomenuti umetnički paviljon, smešten uz more, je poznat kao opatijski dom kulture i umetnosti, pa se na ovom mestu često održavaju umetničke izložbe, koncerti i predstave.

Pretraga

Destinacija

  • Opatija

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.