Letovanje u Pelješcu

Pelješac last minute – Letovanje u Pelješcu: Pelješac je drugo po veličini poluostrvo u Hrvatskoj. Pruža se od Stonske prevlake do rta Lovišta, a dug je oko 65 km i širok svega 6 km. Reč je o živopisnom polusotrvu bogatom šumama čempresa i alpskog bora, dok veliki deo površine poluostrva prekrivaju i stabla južnog voća poput smokvi, badema, narandži i mandarina. Do poluostrva se može doći magistralnim putem, ali brojne njegove uvale su pristupačne samo brodovima.

Letovanje u Pelješcu je odlična ideja ukoliko želite opuštajući odmor u dalmatinskim krajevima, a na našem sajtu možete pogedati koji su aranžmani za Pelješac u ponudi.

Kada je u pitanju Pelješac last minute letovanje je takođe odlična opcija za putovanje na ovo poluostrvo po izuzetno povoljnim cenama.

Pelješac plaže i znamenitosti

Ukoliko posetite Pelješac plaže ovog poluostrva će vas verovatno osvojiti već na prvi pogled. U pitanju su pretežno šljunkovite plaže, sa izuzetkom nekoliko peščanih, a one koje ne bi trebalo da propustite su plaža Jezero, Divna, Mokalo, Prapratno, Trstenica i Viganj. Divna se izdvaja kao posebno lepa plaža zbog kombinacije šljunka i peska, a kristalno čisto more u tirkiznim nijansama stvara naročito lep kontrast belini peska.

Pomenute plaže se nalaze u okviru najvećih i najpopularnijih mesta na Pelješcu, a to su Orebić, Ston, Trpanj i Viganj. Orebić je kolevka pomorstva i dom kapetana i mornara, a bogata pomorska tradicija ovog grada je skoncentrisana u Pomorskom muzeju. U Stonu možete videti crkvu Sv. Mihajla, knežev dvor i Napoleonovu cestu, dok su Trpanj i Viganj najpoznatiji po lepim plažama i velikom broju turista koji ovde letuje svake godine.

Pelješac hoteli i apartmani

Kada je u pitanju Pelješac hoteli nude najbolju uslugu svim posetiocima, pa ukoliko se smestite u nekom od njih, možete računati na besprekornu uslugu i vrunski ugođaj, savremenu tehnologiju, udoban nameštaj i niz sadržaja koje hotelski smeštaj podrazumeva. Apartmanski kompleksi su izuzetno brojni, a smeštaj možete pronaći i u prelepim primorskim vilama koje nadgledjau plaže i šetališta.

Pretraga

Destinacija

  • Pelješac

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.