Rabac letovanje

Rabac letovanje – aranžman: Rabac je turističko mesto u Hrvatskoj, u Istarskoj županiji. Nalazi se na jugoistočnoj obali Istre, u istoimenoj uvali koja je nastala potapanjem donjeg toka potoka Rapca u Kvarnerskom zalivu. Razvoj turizma u ovom malom ribarskom mestu je počeo 60-ih godina 20. veka, a Rabac je zbog svojih prirodnih lepota dobio naziv “Biser Kvarnera”. I dan danas turisti u velikom broju posećuju ovo mestašce, a ukoliko i vi želite da posetite Rabac pogledajte ponude turističkih agencija izlistanih na našem sajtu.

Rabac plaže

Zbog lake dostupnosti, lepih plaža i čistog mora, Rabac je posebno pogodan za porodičnii odmor. Ljubitelji mora i sunca sigurno će pronaći svoje mesto za letnji odmor na nekoj od prekrasnih rabačkih plaža.

Priobalna ravnica pri ušću reke Rabac, završava se nekoliko stotina metara dugom šljunkovitom plažom, koja privlači veliki broj posetilaca. Još neke od značajnih plaža u Rapcu: Plaža Girandella (betonirana / plaža sa finim šljunkom, nosi Plavu zastavu), plaža Maslinica (plaža sa finim šljunkom, nosi Plavu zastavu), plaža Lanterna (stenovita plaža), plaža Ravni (prirodna plaža).

Rabac hotel

Zahvaljujući slikovitom položaju, prostranim plažama, bujnoj vegetaciji i prelepim morem Rabac se za kratko vreme razvio iz ribarskog naselja u značajno turističko mesto sa hotelima i odmaralištima. Prvi veći hotel podignut je tek sredinom treće decenije 20. veka, a ubrzo je taj hotel bio nedovoljan da primi sve zainteresovane turiste, pre svega iz Italije, pa se sve intenzivnije razvijalo iznajmljivanje soba u privatnim kućama.

Ipak, u drugoj polovini 20. veka podignuti su brojni drugi hoteli, ali i turistička naselja, auto-kampovi i drugi smeštajni objekti za sve zainteresovane turiste. Rabac apartmani su možda najpopularniji vid smeštaja danas, a pritom mogu se naći izuzetno povoljne opcije.

Last minute Rabac

Rabac last minute ponude itekako su popularne kod mnogih turista koji žele da posete ovo mesto, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Rabac first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom gradiću na Jadranu.

Pretraga

Destinacija

  • Rabac

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.