Split letovanje

Split letovanje – putovanje u Split: Split je najveći grad u Dalmaciji, i drugi po veličini grad u Hrvatskoj. Jedna je od najvećih teretnih luka u Hrvatskoj, i vodećih putničkih luka na celom Mediteranu. Kada je u pitanju Split letovanje u ovom gradu predstavlja uvid u kontrast između vrhunske arhitekture karakteristične za antičke i srednjovekovne građevine i modernih zgrada i objekata koji grad čine vrlo slikovitim, ali i urbanim.

Ukoliko planirate odmor na hrvatskom primorju, pogledajte na našem sajtu koje su Split last minute ponude u opticaju. Ukoliko vaš izbor za odmor jeste Split letovanje će biti izuzetno aktivno i zanimljivo, jer ovaj grad pruža mogućnost uživanja u različitim sadržajima koji će upotpuniti vaše putovanje.

Plaže i znamenitosti Splita

Najvažnija znamenitost u Splitu je Dioklecijanova palata, čijom je izgradnjom 295. godine osnovan i grad Split. Reč je o jednoj od najvećih i najlepših građevina iz rimskog doba, koja čak i danas predstavlja srce grada Splita i naznačajniju atrakciju koju turisti posećuju kada dođu u ovaj grad. 1979. godine, Dioklecijanova palata je uvrštena na Uneskovu listu svetske baštine.

Jedan od prepoznatljivih simbola grada je i katedrala Svetog Dujma, koji je bio prvi biskup antičkog grada Salone – središta rimske provincije Dalmacija. Ispred katedrale se nalazi i veliki trg Peristil, koji je središte kulturnog života i domaćin mnogih važnih manifestacija  u Splitu. Ne treba preskočiti ni Splitsku rivu, kultno mesto u ovom gradu koje okuplja i Splićane i turiste u brojnim kafićima i restoranima koji uvek prepuni.

Plaže u Splitu

Osim u brojnim znamenitostima grada Splita, tokom boravka u njemu možete uživati i u prelepim plažama i sadržajem za turiste koji će vaš odmor učiniti potpunim. Najpoznatije plaže u Splitu su Trstenik, Bačvice, Kaštelet, Kašjuni i Bene.

Trstenik je najbolje održavana plaža u Splitu, a nalazi se pod upravom jednog od najvećih splitskih hotela. Reč je o veštačkoj plaži koja je posuta šljunkom, na kojoj možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, ili postaviti svoju opremu za sunčanje. Bačvice je najveća gradska plaža koja je konstantno prepuna kupača, dok Kaštelet biraju oni koji ne uživaju u gužvi i zbijenim ležaljkama na plažama.

Kašjuni i Bene su plaže okružene borovim šumama, a Bene je deo velikog rekreativnog centra u kome takođe možete uživati. Plaže u Splitu su raznovrsne, a na vama je samo da odaberete onu koja najviše odgovara vašem konceptu savršenog odmora.

Apartmani i hoteli u Splitu

Smeštajni kapaciteti u Splitu nude odličnu uslugu i vrlo ugodan boravak u hotelima i apartmanima. Hoteli u Splitu su poznati kao odlični domaćini sa modernim sobama i raznovrsnim sadržajem, dok apartmani ne zaostaju mnogo, pogotovo ako se uzme u obzir i to da ih turisti biraju kako bi imali potpunu privatnost i mir. Kada je u pitanju Split letovanje je najpotpunije ukoliko smeštaj birate u blizini plaža i Splitske rive, jer na taj način imate na dohvat ruke sve ono što boravak u ovom gradu čini posebnim i lepim.

Pretraga

Destinacija

  • Split

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.