Stari Grad Hrvatska

Stari Grad plaže – Stari Grad Hrvatska: Stari Grad je grad na ostrvu Hvar u Hrvarskoj. Reč je o jednom od najstarijih hrvatskih gradova za koji se veruje da postoji već 2.400 godina. Stari Grad je najlepši leti, kada se na njegovim ulicama održavaju brojne manifestacije, koncerti i predstave, a kupališta ovog grada su takođe vrlo atraktivna, zbog čega Stari Grad predstavlja idealnu destinaciju za letovanje.

Kada je u pitanju Stari Grad Hrvatska ponosno ističe da je upravo ovaj njen gradić jedan od najstarijih u Evropi, a ostrvo Hvar jedno od najatraktivnijih na čitavom Jadranu. Upravo zbog ovog ne čudi zašto je ova destinacija toliko posećena, a na našem sajtu možete pogledati koji su aranžmani za Stari Grad i njemu bliska letovališta u opticaju.

Stari Grad plaže i znamenitosti

Kada otputujete u Stari Grad plaže će vas verovatno osvojiti već na prvi pogled, jer predstavljaju mešavinu šljunka i peska koju zapljuskuje kristalni čisto more. Plaže koje su se pokazale kao najlepše i najzanimljivije turistima uključuju plaže Lanterna, Maslinica, Banj, Paklena, Baba i Žukova.

Staroi Grad je naročito atraktivan i zbog svojh znamenitosti, koje su vrlo specifične i unikatne, s obzirom da mnoge od njih odolevaju vremenu vekovima. Najstariji i najznačajniji spomenik Starog Grada je crkva Sv. Ivana, a tu su i vila pesnika Petra Hektorovića, crkva Sv. Stjepana, kao i ostaci brojnih mozaika koji su ugrađeni u pločnike. Sveti Rok je zaštitnik Starog Grada, a njemu je posvećena i jedna od crkava u mestu. Kada se nađete u Starom Gradu, ne propustite priliku da posetite i obližnje gradove kao što su drevni grad Hvar, šarmantni Split i Trogir.

Stari Grad smeštaj

Kao jedno od najatraktivnijih turističkih centara u Hrvatskoj, Hvar nudi odlične mogućnosti za smeštaj, a neki od najboljih smeštajnih kapaciteta su smeštene upravo u Starom Gradu. Kada posetite Stari Grad Hrvatska će vam ponuditi samo najbolje od svog gostoprimstva i ljubaznosti, pa možete računati na vrhunsku uslugu u hotelima i apartmanskim kompeksima, koji su moderni opremljeni i potpuno prilagođeni potrebama turista.

Pretraga

Destinacija

  • Starigrad

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.