Letovanje u Trogiru

Trogir plaže – Letovanje u Trogiru: Grad Trogir je hrvatsko letovalište koje se od 1997. godine nalazi pod zaštitom Uneska. Smešten je na ostrvu koje je mostom povezano sa kopnom i susednim ostrvom Čiovo. Gradom preovladavaju brojne crkve, kule i palate koje svedoče o istorijskom i kulturnom bogatstvu Trogira. Poznat je i po tome što je baš u njemu otvorena prva apoteka u Evropi, daleke 1271. godine.

Letovanje u Trogiru je odlična ideja za sve one koji žele prijatno letovanje uz mogućnost razgledanja kulturnih i istorijskih dobara koje ovaj grad sadrži. Na našem sajtu možete pogledati koji su aranžmani za Trogir dostupni i šta sve raspoložive ponude uključuju.

Plaže u Trogiru

Plaže u Trogiru su nešto najlepše što ovo letovalište može da ponudi, pa neke od njih definitivno ne bi trebalo da propustite. Karakteriše ih odlična opremljenosti i snabdevenost ležaljkama i suncobranima, kao i niz barova, kafića i restorana koji su smešteni na samoj obali.

Najlepše plaže u Trogiru su šljunkovite, uz izuzetak nekoliko peščanih. U red najpopularnijih spadaju Pantan, Okrug, Kava (Slatine) i Medena plaža (Seget). Borove šume, sportski sadržaj, kombinacija pustih predela i onih nešto življih, čine plaže u Trogiru pogodnim za posetioce različitih preferencija i ukusa.

Trogir znamenitosti

Kada je u pitanju Trogir znamenitosti su mnogobrojne, a neke koje su najupečatljivije podrazumevaju kulu Sv. Marka, spomenik Glorijet, tvrđava Kamerlengo i Samostan Sv. Dominika. Osim ovih, važne znamenitosti su i Katedrala Sv. Lovre, palata Čipiko, Muzej grada Trogira i spomenik hrvatskog bana Petra Berislavića. Trogirska riva je takođe jedna od najlepših znamenitosti ovog mesta, koja u večernim satima, kada se popale svetla izgleda magično. Ne propustite da na ovoj rivi popijete kafu, jer je pogled na more sa ovog mesta predivan.

Trogir hoteli i apartmani

Kako je jedno od najpopularnijih hrvatskih letovališta upravo Trogir hoteli i apartmani su raspoređeni na sve strane, a na vama je samo da izaberete opciju koja u najvećoj meri odgovara vašim preferencijama. Kada je u pitanju Trogir hoteli su karakteristični zbog vrlo modernog nameštaja i dodatnog sadržaja poput bazena, wellness centara i drugih stavki koje vam mogu zatrebati, dok gotovo svi apartmani pružaju fenomenalan pogled na grad i plažu, pa koji god smeštaj da odaberete, nećete se pokajati.

Pretraga

Destinacija

  • Trogir

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.