Bergamo putovanje

Bergamo hotel – aranžmani za Bergamo putovanje: Bergamo je grad u severnoj Italiji. Nalazi se u Lombardiji i predstavlja treći najveći grad u pokrajini. Iako poznat Italijanima, poprilično je potcenjen na turističkoj karti Italije. Ovaj veoma lep grad je smešten na samo 45 kilometara od Milana. Klima u ovom italijanskom gradu je takva da su zime blage, a leta topla i suva, pa nije bitno da li se odlučite za Bergamo na jesen ili za Bergamo na proleće.

Putovanje u Bergamo je idealna opcija ako želite da se odmorite i upoznate kulturu i istoriju Italije i njenog naroda i to sve uradite bez gužve. Kada je u pitanju Bergamo znamenitosti su te koje mame turiste. Na našem sajtu možete pogledati kakvi sve aranžmani za putovanje u Bergamo postoje i već sada sebi rezervisati posetu ovom gradu.

Bergamo hotel

Ukoliko se odlučite za putovanje u ovaj deo Italije, aranžmani za Begramo podrazumevaju i prevoz i smeštaj, pa ne morate brinuti o bilo kakvim nepredviđenim okolnostima na putu. Kada je u pitanju Bergamo smeštaj blizini centra je idealna varijanta za koju se možete opredeliti. Kako je prevoz u ovom gradu dobro organizovan, lako ćete se snaći i ukoliko vaš smeštaj bude na periferiji grada.

Apartmani u gradu Bergamo su locirani i u centru i van centra, te ako ste više za privatan smeštaj, veliki je izbor apartmana, pa možete naći baš ono što odgovara svim vašim uslovima i zahtevima.

Bergamo znamenitosti – šta videti u Bergamo?

Kako nije mnogo poznata destinacija Bergamo šta videti je glavno pitanje koje se nameće turistima kada se odluče za put u ovaj grad. Bergamo nudi obilje toga za obići. Podeljen je u dva grada, Citta Bassa i Citta Alta. Prvi, donji grad je moderniji i noviji, dok drugi, gornji grad čuva prošlost Italije.

Ako vas put navede u ovaj deo Italije, obavezno posetite jedan od najlepših trgova na svetu, Trg Vecchia, koji je spoj srednjovekovnog duha i arhitekture iz perioda renesanse i humanizma. Na samom trgu se nalazi Palata razuma, Palazzo della Ragione, koja je sagrađena u dvanaestom veku. Pored palate je Zvonik na čiji se vrh možete popeti liftom za neverovatnih 30-ak sekundi, a sama vožnja spada u Bergamo atrakcije.

Bergamo putovanja podrazumevaju posetu velikog broja muzeja, te odvojte vreme kako biste posetili Arheološki muzej i Muzej nauke. Ulaz u oba muzeja je besplatan. Ukoliko se umorite od obilazaka, Park sećanja, Parco della Rimembranze, predstavlja idealno mesto za odmor i opuštanje u zelenilu.

Kada je reč o šopingu, obavezno prošetajte šetalištem Il Sentierone i ulicom Via XX Settembre. A kada je zaželite hrane, posetite Balzer, koji važi za bergamsku instituciju ugostiteljstva i probajte tradicionalna italijanska jela i pića.

Pretraga

Destinacija

  • Bergamo

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.