Bolonja putovanje

Bolonja putovanje i hoteli – ponuda aranžmana: Bolonja je grad koji se nalazi na prelazu između središnje i severne Italije i glavni je grad istoimenog okuga. Ono što je svima prva asocijacija na Bolonju je Bolonjski univerzitet koji je najstariji u Evropi, ali i danas izuzetno cenjen među akademskim slojem građanstva. Bolonja je i dalje grad mnogobrojnih studenata koji unose posebnu radost i auteničan duh. Turisti širom sveta se opredeljuju za Bolonja putovanje i kako bi se uverili u lepote starog dela grada koji je pod UNESCO zaštitom.

Posetite Bolonju uz jedan od naših aranžmana. Klima u Bolonji je kontinentalna sa primetnim uticajem Sredozemlja – leta su topla, a zimi je hladnije uz čestu pojavu snega. Stoga je naša preporuka da se opredelite za aranžman u periodu godine kada vam je najprijatnije da putujete.

Bolonja znamenitosti i atrakcije

Bolonja je grad koji su prvobitno naseljavali Etrurci, zatim Gali, pa Rimljani, da bi u srednjem veku on imao status grad-države. Grad je čuven po svojim tornjevima, crvenim fasadama, crkvama i industriji testenina. Među najatraktivnije Bolonja znamenitosti osim univerziteta spada Neptunova fontana koja datira iz XVI veka, a koja je simbol papske moći. U podnožju fontane su četiri anđela koji predstavljaju reke tada 4 poznata kontinenta: Nil, Dunav, Gang i Amazon.

Obavezno posetite i javnu biblioteku Salaborsa jer se ispod staklenog poda u njenom glavnom centru nalaze ostarci rimske Bononije, ali i srednjovekovne Bolonje. Obavezno prošetajte trgom Maggiore gde su smeštani brojni spomenici kulture i istorijskog nasleđa. Na trgu je posebna znamenitost bazilika Svetog Petronija – najveća gotička crkva na svetu izgrađena od cigle. Kada je reč o bazilikama, jedna od stanica treba da vam bude i bazlika svetog Domenika.

Treba znati da je svaki korak koji napravite u ovom mestu značajan i sve deluje kao izuzetna atrakcija za fotografisanje. Postoji niz Bolonja znamenitosti sa kojima se možete upoznati, a koje će vam dugo ostati u sećanju posle putovanja.

Smeštaj – Bolonja hoteli i apartmani

Bolonja hoteli se razlikuju u ceni u zavisnosti od nivoa usluge koji pružaju i dela grada u kom se nalaze. Uglavnom su hoteli zastupljeni u centru – gde možete očekivati čiste sobe sa toaletom, mini barom i balkonom (ukoliko imate sreće). Takođe postoje apartmani koji vam nude izvrsnu uslugu kao i veliki broj privatnih jedinica koje su jednako posećene.  

Posetite jedan od najlepših italijanskih gradova i dozvolite da vas ponese njegov šarm. Probajte najukusniji sladoled i popijte kratki espreso u nekom od ušuškanih kafića i na dan se osetite kao pravi građanin Italije.

Pretraga

Destinacija

  • Bolonja

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.