Civitavecchia letovanje

Civitavecchia letovanje – aranžman: Civitavecchia je grad koji se nalazi u središnjem delu Italije, na istočnoj obali Tirenskog mora. Ovaj grad je važna pomorska luka u okviru pokrajine Lacio, a u prevodu sa italijanskog naziv Civitavecchia znači “drevni grad”. Mesto je poznato kao turistička destinacija iako turisti iz ovih krajeva ne posećuju baš u velikom broju ovaj grad. Odlična prilika za sve koji žele da provedu svoj letnji odmor u ovom letovalištu jeste da već sada pogledaju neku od ponuda turističkih agencija sa našeg sajta kako bi rezervisali svoje putovanje.

Civitavecchia smeštaj

Kada je u pitanju smeštaj, Civitavecchia u svojoj ponudi ima značajan broj hotela i apartmana u kojima mogu odsesti svi zainteresovani turisti. Kao i u ostalim delovima Italije, svi smeštajni objekti uređeni su po najsavremenijim standardima, ali svakako nose prepoznatljivi italijanski duh u sebi. Tradicionalna gostoljubivost domaćina učiniće vaš boravak u ovom mestu daleko prijatnijim nego što ste zamišljali.

Civitavecchia znamenitosti

Među najvažnije Civitavecchia znamenitosti grada ubrajaju se Forte Michelangelo (Mikelanđelova tvrđava) koju je u 16. veku izgradio Bramante, zatim antičke zidine stare luke sa Vanvitelijevom fontanom, kao i Rocca, neosvojiva tvrđava koja već više od hiljadu godina nadgleda luku i grad.

Na glavnom trgu Civitavecchije možete pogledati veličanstvenu baroknu katedralu posvećenu svetom Franji. Katedrala je izgrađena krajem 18. veka na mestu manje crkve koja više nije mogla primati sve veći broj stanovnika grada.

Piazza Leandra, smeštena je u istorijskom centru grada, tipičan je italijanski trg sa fontanom u sredini. Posvećen je Leandru, starom pomorcu iz srednjeg veka, koji je uverio svoje sugrađane da se nasele na mediteranskoj obali uprkos napadima saracenskih gusara.

Na trgu se nalazi niz kafića i restorana u kojima možete probati brojne specijalitete od plodova mora. Samo nekoliko kilometara od grada nalaze se Trajanove terme, važan arheološki lokalitet iz etruščanskog razdoblja, a poseta njima svakako se preporučuje svim gostima koji vole antičku istoriju.

Last minute Civitavecchia

Civitavecchia last minute ponude itekako su popularne kod naših turista, s obzirom na to da su cene tada mnogo povoljnije i pristupačnije većem broju turista. Ipak, ono što takođe može olakšati vaš budžet za letnji odmor jesu i Civitavecchia first minute ponude, koje vam mogu omogućiti nezaboravno letovanje i uživanje u ovom italijanskom gradu.

Pretraga

Destinacija

  • Civitavecchia

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.