Etna vulkan

Etna vulkan – aranžman za putovanje: Etna je jedini aktivni vulkan u Italiji, koji se nalazi na istočnoj obali Sicilije. Etna vulkan je najviši u Evropi, a izdiže se na 3.320 metara nadmorske visine. Pored toga, Etna planina je najviša planina u Italiji južno od Alpa. Smatra se da je Etna vulkan jedan od najaktivnijih vulkana na svetu i skora da je u neprekidnoj fazi erupcije. U prošlosti Etna vulkan je izazivao ogromne štete, ali se danas ne smatra opasnim pa brojni ljudi žive u podožju Etna planine. Ovo područje je turistički veoma atraktivno, a ukoliko i vi želite da obiđete Etnu pogledajte ponude turističkih agencija izlistanih na našem sajtu i rezervišite sebi nezaboravno putovanje.

Etna istorijat

Etna vulkan se nalazi iznad mesta gde se susreću Afrička i Evroazijska tektonska ploča. Etna je najverovatnije nastala pre oko milion godina, snažnom erupcijom ispod mora. Pre oko 35.000 godina Etna je ispuštala velike količine lave, te su se ostaci pepela mogli naći i u okolini Rima, koji se nalazi 800 km severno. Najveća erupcija u zadnjih 1.000 godina dogodila se 1669. godine kada je izbačeno otprilike 830.000.000 kubnih metara lave.

Etna još uvek utiče na vulkanologiju, geofiziku i druge nauke povezane sa zemljom, pa kao takva predstavlja prirodnu laboratoriju za proučavanje ekoloških i bioloških procesa, zbog čega je 2013. god. upisana na UNESCO-vu listu mesta svetske baštine u Evropi.

Etna vulkan – aranžmani

Kada su u pitanju Etna aranžmani u ponudi turističkih agencija koje postoje na našem sajtu može se pronaći veliki broj različitih opcija za putovanje na ovu izuzetnu lokaciju, a na vama je da odaberete onu koja vama najviše odgovara, kako u pogledu cene, tako i u pogledu termina. Bilo da je vaš izbor za putovanje Etna na jesen ili Etna na proleće, doživljaj će sigurno biti na najvišem nivou s obzirom na to da ova vulkanska planina sama po sebi nudi mnoštvo prilika za nezaboravno iskustvo.

Pretraga

Destinacija

  • Etna

Tip putovanja

Vrsta smeštaja

Zakup

Dodaci

oznake

Nema rezultata pretrage sa izabranim parametrima. Promenite parametre i pokušajte ponovo.